MOO ZA DESET DANA DONOSI VAŽNU ODLUKU: / Hoće li sportaši Sjeverne Koreje moći nastupati na ZOI u Pjongčangu?

Image
Foto: AFP

Zasada, kriterije za nastup u Pjongčangu zadovoljava samo klizački par Ryom Tae-Ok i Kim Ju-Sik,

10.1.2018.
20:35
AFP
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) 20. siječnja će ugostiti delegacije nacionalnih olimpijskih odbora Južne i Sjeverne Koreje, a na tom će se sastanku raspravljati o detaljima sudjelovanja Sjeverne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama kojima je u veljači domaćin južnokorejski Pjongčang.

Sastanak će voditi predsjednik MOO-a Thomas Bach, a raspravljat će se o važnim detaljima kao što su broj reprezentativaca, obilježjima pod kojima će nastupati, zastavi, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su predstavnici dviju Koreja na sastanku u demilitariziranoj zoni dogovorili nastup sjevernokorejskih natjecatelja na ZOI u Pjongčangu, za koje je MOO odobrio produženje roka za prijavu.

'Veliki korak u širenju duha olimpizma'

"Pozdravljam prijedloge vlada obiju država, koji su s odobravanjem dočekani širom svijeta. To je veliki korak u širenju duha olimpizma... sada MOO mora donijeti odluke kako bi ova politička volja bila pretvorena u realnost", izjavio je Thomas Bach putem priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, i prije nego što je postignut dogovor o slanju snažne sjevernokorejske delegacije na ZOI, MOO je produžio rok za prijavu natjecatelja iz Sjeverne Koreje.

Zasada, kriterije za nastup u Pjongčangu zadovoljava samo klizački par Ryom Tae-Ok i Kim Ju-Sik, ali nema sumnje da će i drugim sportašima biti omogućen nastup kroz kvote koje na raspolaganju ima MOO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ti detalji trebali bi biti dogovoreni na sastanku 20. siječnja u sjedištu MOO-a u Laussanei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo