Play ponuda

POTJERALI SU GA / Nakon žestokog vrijeđanja od strane Delija, Crvenu zvezdu napustio je legendarni Hrvat i najtrofejniji vaterpolist

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prije nekoliko dana navijači VK Crvene zvezde žestoko su vrijeđali trenera Mirka Vičevića, Hrvat iz Crne Gore i najtrofejnijeg vaterpolista u povijesti te zemlje

10.2.2022.
8:23
Goran Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Ultrasi beogradske Crvene zvezde priredili su prije nekoliko dana neprijateljski doček novom treneru vaterpolo kluba Mirku Vičeviću. Vaterpolisti Zvezde pobijedili su Šabac s 13:6 u srpskoj Superligi, a Vičević, crnogorski stručnjak hrvatske nacionalnosti, žestoko je izvrijeđan s tribina.

Image
TJERAJU HRVATA IZ ZVEZDE /

Skandal u Beogradu: Delije došle na vaterpolo i priredile četnički dernek; 'Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija'

Image
TJERAJU HRVATA IZ ZVEZDE /

Skandal u Beogradu: Delije došle na vaterpolo i priredile četnički dernek; 'Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija'

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, bila je poruka podignuta uz skandiranja Zvezdinih navijača ratnom zločincu Ratku Mladiću tijekom utakmice. Vičević je predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, a navijači Zvezde kivni su na njega i zbog angažmana u DPS-u, Đukanovićevoj stranci.

Crnogorski mediji sada prenose kako je Vičević napustio trenersko mjesto u Zvezde. Nakon velikog pritiska navijača odlučio je dati otkaz. Prije razvoja cijele situacije, putem svojih stranica oglasile su se i Delije.

Ranije su se oglasile i Delije

"To što je kao trener VK Crvena zvezda doveden čovjek koji je Hrvat iz Crne Gore, koji ništa lijepo nije imao za reći o Srbima, koji je napravio toliko toga, ali nijedna stvar nije bila u korist naše zemlje…To ne može proći tek tako, niti će."

Vičević je inače najtrofejniji vaterpolist Crne Gore, a kao igrač je osvajao dva svjetska te jedno olimpijsko i europsko zlato. Predsjednik je Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, što se nikako nije svidjelo navijačima Zvezde.

Povodom skandala i vrijeđanja Vičevića s tribina oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje smatra da u navedenim djelima nema elemenata za kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nego da je riječ o kršenju Zakona o javnom redu i miru.

Play ponuda
Play ponuda