Play ponuda

MIĆO OPET NA TELEVIZIJI: / Legendarni hrvatski komentator prekida mirovinu zbog novog projekta!

Image

Najpoznatiji europski sportski kanal Eurosport od subote 19.

16.11.2016.
15:24
Play ponuda

"Pokretanje Eurosporta na hrvatskom jeziku bila je naša želja već dulje vrijeme, jer smatramo kako se sportske priče i emocije koje donosi sport moraju ispričati na lokalnom jeziku. No, kao što znate za sve treba pronaći pravi trenutak, a on je stigao sada", rekao je Saša Kojić, potpredsjednik za sport kompanije Discovery Networks za područje srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike dodavši kako je Eurosport vrlo ambiciozan po pitanju kupnje televizijskih prava za sve velike sportske događaje.

Olimpijske igre, Bundesliga, Grand Slam turniri...

Tako je Eurosport već sada otkupio prava za sve ljetne i zimske olimpijske igre za Europu do 2024. godine, a među velikim događajima koje gledatelji mogu pratiti na kanalima ove sportske televizije bit će i Svjetsko atletsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Londonu, Svjetsko prvenstvo u plivanju iz Budimpešte, zatim sva četiri teniska Grand Slam turnira, pa prijenosi njemačkog nogometnog prvenstva i gotovo sva natjecanja u svjetskim kupovima u zimskim sportovima.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Lokalizacija Eurosporta dio je našeg kontinuiranog ulaganja u značaj Eurosporta na svakom tržištu. Navijači će od sada uživati u Eurosportu na vlastitom jeziku, što će vjerujemo dodatno rasplamsati navijačke strasti. Lokalizacija je iznimno važna posebno kad predstavljate priče o velikim hrvatskim sportašima", naglasila je Victoria Davies, potpredsjednica i menadžerica Discovery Networksa za područje središnje i istočne Europe.

Pokretanju Eurosporta na hrvatskom jeziku nazočile su i dvije hrvatske olimpijske pobjednice iz Rio de Janeira, Sandra Perković i Sara Kolak, te tenisač Borna Ćorić kojega uskoro očekuje finale Davis Cupa protiv Argentine u Zagrebu.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ponosna sam što je Eurosport prepoznao uspjehe hrvatskih sportaša i odlučio pokrenuti program na hrvatskom jeziku", kazala je Perković dodavši kako je tijekom karijere već u nekoliko navrata gostovala u programu ove televizije.

'Kvalitetniji način praćenja'

"Ovo je jako lijepa vijest pogotovo za nas atletičare jer naši roditelji više neće morati tražiti prijenose naših nastupa putem interneta već će nas moći gledati na televiziji", dodala je Kolak.

"Pokretanjem Eurosporta na hrvatskom vjerujem kako će publika u hrvatskoj na kvalitetniji način moći pratiti naše mečeve", smatra Ćorić.

Iako je ranije ove godine nakon više od 40 godina rada na Hrvatskoj televiziji otišao u mirovinu, doajen hrvatskog sportskog novinarstva Mićo Dušanović nije mogao odoljeti pozivu Eurosporta kako bi se ponovno aktivirao.

"To što me je Eurosport izvukao iz mirovine je dovoljan pokazatelj koliko je on važan", kratko je prokomentirao Dušanović svoj novi angažman.

Kožulj u komentatorskoj ulozi

Među komentatorima bit će i nekoliko bivših proslavljenih hrvatskih sportaša koji će zahvaljujući vlastitom iskustvu gledateljima zasigurno moći još više približiti događaje koje će prenostiti. Među njima je i nekadašnji europski prvak u plivanju leđnim stilom Gordan Kožulj.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Bit će mi iznimno drago sudjelovati u ovoj priči, pogotovo u popularizaciji plivanja. Lokalizirani Eurosport pomoći će prije svega mlađim generacijama da se sažive sa sportom koji ih zanima", izjavio je Kožulj.

Lokalizirani Eurosport s hrvatskim komentatorima bit će dostupan na svim platformama na kojima se Eurosport i dosada emitira u Hrvatskoj, ali na engleskom jeziku. To su Vip TV, B.net TV, Amis TV, Total TV, Evo tv, H1 TV, UMU, Terrakom te Zabava i to.

Play ponuda
Play ponuda