MEDVJEDI U RUSIJI ISPISALI POVIJEST: / Zagrepčani stigli do velike pobjede i skočili na vrh

Image
26.8.2016.
21:10
VOYO logo

Baš kao što su tri dana prije ostvarili svoju prvu pobjedu kod Lade u Togliattiju, 'medvjedi' su prvi put u povijesti nastupa u KHL-u trijumfirali na gostovanju u Kazanju. Osim po pobjedi, ova će utakmica ostati upamćena i po nevjerojatno velikom broju isključenja, do kojih je došlo ponajviše zahvaljujući nepotrebno oštrom kriteriju sudaca.

U takvim su okolnostima više patili Medveščakovi igrači, koji su dobar dio utakmice bili brojčano inferiorni domaćinima, ali su se odlično branili s igračem manje i na vratima imali iznimno raspoloženog Dannyja Taylora. Zagrebačka momčad je do vodstva stigla u prvoj trećini, kad su 'medvjedi' prvi put imali situaciju s igračem više, a strijelac je bio Derek Smith u 19. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 24 sekunde trebale su Brandonu McMillanu za pogodak na početku druge trećine, kojim je Medveščak poveo 2-0. U 31. minuti momčad Gordieja Dwyera došla je i do trećeg pogotka nakon sjajne akcije i asistencije Gilberta Brulea strijelac je bio Bobby Butler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do 53. minute Danny Taylor je uspjevao zaustaviti sve pokušaje domaćih hokejaša, a onda ga je uz dosta sreće uspio svladati Justin Azevedo. Pokušali su se domaćini još više rezultatski približiti, ali im to u posljednjih osam minuta dvoboja nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završna statistika je pokazala da su Medveščakovi hokejaši u Kazanju dobili čak 59 kaznenih minuta, dok je ruska momčad imala samo 29 minuta. No, pogled na semafor i konačnih 3-1 u sjenu je bacio činjenicu da su 'medvjedi' gotovo cijeli dvoboj igrali s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 29. kolovoza, s početkom u 18.45 sati, hokejaši Medveščaka će odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni, a prvi gost u Ledenoj dvorani bit će ruski Soči, momčad koja je također u novu sezonu ušla s dvije pobjede.

To je prvo u seriji od tri domaćinstva 'medvjeda'. koji će u srijedu, 31. kolovoza (18.45 sati), ugostiti Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, a u petak, 2. rujna (18.45 sati), u Dom sportova stiže moskovski Spartak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


AK BARS - MEDVEŠČAK 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazanj, Tatneft Arena.

Strijelci: 0-1 Smith (19) - PP1, 0-2 McMillan (21), 0-3 Butler (31), 1-3 Azevedo (53)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo