Medvjedi ponovno 'polomili zube' u Grazu

Hokejaši Medveščaka osvojili su bod na gostovanju kod Graza u sklopu 9. kola austrijske EBEL lige. Nakon kaznenih udaraca domaćin je slavio s 5:4.

5.10.2012.
22:50
VOYO logo

Nakon mirnih prvih 20 minuta, u kojima su obje momčadi kombinirano pucale svega 15 puta prema vratima Michaela Ouzasa i Frederica Cloutiera, igra se u nastavku u potpunosti rasplamsala. Prva trećina završila je rezultatom 0:0, a potom je u drugoj palo čak šest pogodaka!

Poveli su domaćini u preko Oliviera Latendressea u trećoj minuti nastavka i to u situaciji kada su imali igrača manje na ledu. U svega sedam minuta, Medvjedi rade preokret u režiji Adama Millera i Kylea Greentreea. Miller zabija za 1:1 u 30. minuti (29:17) u situaciji s dva igrača više, a svega 20 sekundi kasnije Greentree koristi još jednog igrača viška na ledu za preokret na 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncentracija Medveščaka nakon vodstva trajala je jedva minutu kada je Jean-Michel Daoust zabio za 2:2, a 68 sekundi kasnije NHL zvijezda Thomas Vanek ponovno je doveo domaćine u vodstvo. Vanek je inače najbolji austrijski strijelac u povijesti u NHL lige, gdje igra za Buffalo Sabrese. Nešto manje od dvije minute prije kraja druge trećine Greentree postiže svoj drugi pogodak u drugoj dionici za odlazak na predah s izjednačenim rezultatom.

Sedam minuta u trećoj trećini trebalo je Grazu da dođe do vodstva i po treći put. Kevin Moderer zabio je na asistenciju Oliviera Labellea u 48. minuti. Ključan detalj za ostatak regularnog dijela utakmice dogodio se dvije minute i 38 sekundi prije kraja. Naime, Rupert Strohmeier je zaradio dvije minute isključenja, Medveščak je povukao golmana s vrata i igralo se 6:4. Svega 22 sekunde bile su dovoljne da Brandon Buck poravna za Medvjede i odvede susret u produžetak, u kojem nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Graz je bio sretniji i spretniji kod lutrije penala i ipak uzeo puni plijen, dok Medveščak u konačnici može biti zadovoljan bodom.

Linz – Vienna Capitals 4:3 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dornbirn – Znojmo 4:5

SAPA Fehervar – Innsbruck 4:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Graz 99ers – Medveščak 5:4 (kazneni udarci)

Villas – Salzburg 4:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpija Ljubljana – Klagenfurt 3:4 (kazneni udarci)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo