Medveščak doveo još jedno veliko pojačanje

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak u svoje je redove doveo još jednog golmana, 25-godišnjeg Šveđanina Christiana Engstranda.

19.8.2014.
12:07
VOYO logo

"S Engstrandom dobivamo u klubu još jednog golmana koji može igrati na KHL razini. On je svjestan situacije u kojoj će biti, odnosno da će se morati izboriti za svoju poziciju i da mora čekati svoju priliku da zaigra i da nam pomogne donijeti pobjede, ali bez obzira na to, želi doći kod nas i naporno trenirati. Ove sezone nas očekuju 60 utakmica u osnovnom dijelu sezone, a uz to ćemo igrati i na Spengler kupu, stoga nam je svakako potreban vrlo kvalitetan golmanski kadar", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Christian Engstrand je rođen 1988. godine u Linkopingu. Hokejske temelje izgradio je u klubu iz rodnog grada s kojim je i potpisao prvi profesionalni ugovor 2007/08. Linkoping ga je te i sljedeće sezone poslao na posudbu kod drugoligaša Oskarshamna, da bi se pred sezonu 2009/10. vratio u matični klub i odigrao svoje prve utakmice u SHL-u. Iduće dvije sezone, osim što je igrao za Linkoping, kratko je bio i na posudbi kod Troja-Ljungbyja i Almtuna (Allsvenskan). Pretprošle i prošle sezone Engstrand je bio prvi golman Linkopinga s učinkom od 93,6 posto obrana i prosjekom primljenih golova po utakmici 1.89 u 2012/13., te 90,3 posto obrana i 2.79 primljenih pogodaka po utakmici u prošloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak će u 1. kolu u svojoj drugoj sezoni u KHL-u gostovati kod Slovana u Bratislavi 4. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo