ŠTETA /

Golubić se preokretom vratio iz mrtvih pa na kraju izgubio: Britanac prejak u trećoj rundi

Image
Foto: Profimedia

Hrvatskog tekvandoaša na turniru u Parizu pratite uživo na portalu Net.hr

8.8.2024.
11:09
Profimedia
VOYO logo

Marko Golubić, prošlogodišnji svjetski prvak taekwondoa u kategoriji do 74 kilograma, izgubio je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu u kategoriji do 68 kilograma. Bolji od njega u tri runde bio je Britanac Bradly Sinden, dvostruki svjetski prvak u kategoriji do 68 kilograma.

Image
NI PRVA NI ZADNJA /

Pobuna ne prestaje: Sporna boksačica izborila finale, a njena suparnica 'imala je što reći'

Image
NI PRVA NI ZADNJA /

Pobuna ne prestaje: Sporna boksačica izborila finale, a njena suparnica 'imala je što reći'

Hrvatskom borcu sada predstoji čekanje na priliku za nastup u repesažu, kroz koji još može doći do borbe za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Borba Golubića protiv Sindena počinje u 15.32

Prva runda donijela je odmjeravanje snaga. Pokušavao je Golubić doći do udaraca nogom, no nikako da sjednu. Nažalost Britanac je došao do prvih bodova. Dvaput je nogom udario vanjskim djelom stopala za vodstvo 4-0 u prvoj rundi. Pokušao je Marko istom mjerom, ali nije uspio. Golubić djeluje dosta smirenije nego protiv Dominikanca. Onda je uslijedila serija udaraca s obiju strana. Marko je smanjio prednost, ali Britanac je odnio pobjedu s 8-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi Britanac je odmah otvorio udarcem za dva boda. Još jedan udarac nogom u tijelo prošao je Sindenu. Golubić je zatim uzvratio istom mjerom, ali onda je lagano sve krenulo nizbrdo. Britanac je brzo stigao do 9-2 i Golubić se nalazio u teškoj situaciji. No Marko nije odustajao. Najprije je Britanca pogodio u glavu što su suci priznali nakon intervencije. Nanizao je još dva udarca i došao do izjednačenja. Uspio je Marko sjajno izvući produžetke u zadnjim sekundama uputivši udarac za konačnih 11-9. Kakav preokret u drugoj rundi. Bravo Marko!

Britanac je opet bolje otvorio novu rundu. U završnoj trećoj najprije je uputio seriju udarca i došao do 5-0 prednosti. Odmah je Golubić uzvratio udarcem nogom i šakom za 5-3. Razlika je ostala ista nakon međusobnog udarca. Onda je bilo povuci-potegni. Dva boda za Britanca, pa je odmah smanjio Golubić. Odvojio se Sinden na četiri razlike, pa je počeo zadržavati igru. A onda nesreća za Marka. Britanac je milimetarski pogodio Golubića nogom u glavu i nakon intervencije mu je priznat udarac za 16-10. Nakon toga još dva boda je uzeo Britanac, a onda je sjajnim okretom Golubić udario nogom u glavu Britanca. No suci to nisu priznali ni nakon pregleda snimke i završilo je 18-10 za konačnu pobjedu Sindena.

Sjajno otvaranje protiv Dominikanca:

Hrvatski tekvandoaš u prvome je kolu bio bolji od desetog nositelja, Bernarda Piea iz Dominikanske Republike. Prvu je rundu dobio 3-0, dok je u drugoj serijom sjajnih udaraca nogom došao do 11-2 i poptune pobjede

Sjajno je Golubić krenuo u susret. Odmah je udarcem desnom šakom zaradio bod. Zatim je zaradio nova dva boda nakon udarca nogom. Dominikanac nije mogao povezati nijedan udarac, Marko ga je sjajno izbjegavao i prva runda pripala je Hrvatu rezultatom 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda odmah je atraktivno počela. Oba borca isporučila su udarac nogom i rezultat je bio 2-2. Skoro je Marko nogom došao do glave Dominikanca, ali i nakon kartona Golubićevog trenera za provjeru situacije suci ništa nisu sudili. Nakon toga Marko je imao sjajnu seriju udaraca nogom u tijelo. Izbombardirao je Dominikanca i stigao do rezultata 10-2 te susret priveo kraju. Golubić je pobijedio u drugoj rundi i donio konačnu pobjedu. Sad ga čeka četvrtfinalne dvoboj na rasporedu u 15.32

Nakon Dominikanca slijedi paklen ždrijeb:

Marka u četvrtfinalu čeka drugi nositelj i dvostruki svjetski prvak, Britanac Sinden Bradly. Nimalo lagan ždrijeb za hrvatskoga sportaša. Bit će to njegov izazov života jer za medalju na turniru ga čeka paklen put. Ima Marko sve, ali trebat će mu i sreće pritom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golubić je jedini hrvatski sportaš koji će se natjecati u 13. danu na Olimpijskim Igrama u Parizu. Pritom ima priliku donijeti drugu hrvatsku medalju na ovogodišnjim Igrama u taekwandou nakon Lene Stojković i šestu hrvatsku olimpijsku medalju u tome sportu.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike