LINDSEY VONN ULAZI U POVIJEST: / Najljepša svjetska skijašica napokon će dobiti priliku koju čeka već deset godina

Image
Foto: Instagram

Jedna od najboljih skijašica svih vremena, Amerikanka Lindsey Vonn (32), u predstojećoj bi se sezoni napokon mogla natjecati protiv muškaraca.

28.9.2017.
11:35
Instagram
VOYO logo

Četverostruka osvajačica Velikog globusa i pobjednica čak 77 utrka Svjetskog kupa već gotovo čitavo desetljeće pokušava izboriti pravo da se bar u jednoj utrci natječe protvi muškaraca. Međunarodna skijaška federacija (FIS) dosad je takvu ideju redovitio odbacivala, ali u srijedu je priopćila kako će se o novom zahtjevu Lindsey Vonn raspravljati na sjednici u Zürichu, 5. listopada.

Na treninzima brža od muškaraca

Vonn redovito trenira spust sa skijašima iz više reprezentacija, a New York Times piše da često na treninzima ostvaruje bolja vremena od svojih muških kolega. No, utrka je nešto sasvim drugo i Amerikanka silno želi vidjeti gdje je u odnosu na muškarce na pravom, službenom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skijaši s kojima sam razgovarala slažu se da bi to dalo skijanju puno pozornosti. Pa, zašto onda ne bismo to probali", postavila je pitanje Vonn još u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednokratna prilika

Američka skijaška federacija je u njezino ime uputila zahtjev FIS-u, a prijedlog je da Vonn nastupi u muškoj utrci spusta u kanadskom Lake Louiseu. Na toj je stazi ostvarila čak 18 pobjeda u karijeri i uvjerena je da tamo ima najbolje šanse protiv muškaraca. Glasnogovornik Američke skijaške federacije naglasio je kako ne traže od FIS-a promjenu pravila, već jednokratnu priliku za Vonn.

Iz FIS-a su objavili kako je ova tema podijelila njihove dužnosnike i zato će se o njoj raspravljati 5. listopada, uz dobre šanse da Vonn napokon dobije toliko željenu dozvolu. Sjajna Amerikanka nedavno je najavila kako će joj sezona 2018/19 vjerojatno biti posljednja u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo