LEGENDARNI SPRINTER PODRŽAO SRPKINJU: / 'Toliki novac, a vi zihericama kačite brojeve?! Sve je to zbog sponzora'

Image
Foto: AFP

Bizarna situacija koja se u petak dogodila u finalu skoka u dalj na Svjetskom prvenstvu u atletici jedna je od top tema sportskih rubrika svjetskih medija.

12.8.2017.
16:48
AFP
VOYO logo

Srpska atletičarka Ivana Španović u posljednjoj je seriji skočila preko sedam metara, bilo je to i više nego jasno i preko televizijskih ekrana. Taj bi joj skok sigurno donio medalju, možda i zlatnu, budući da je vodeća bila Brittney Reese sa 7.02 metra. No, na opće je iznenađenje Srpkinji izmjeren 6.91 metar.

PRESEDAN KAKAV SVIJET NIJE VIDIO: Srbi ogorčeni zbog nepravde, zbog njihove atletičarke sad se mijenjaju pravila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STVARNO SU JE NALJUTILI: Ivana Španović u tri riječi opisala što misli o velikoj sudačkoj nepravdi

'To nema smisla'

Naknadno je stiglo i službeno objašnjenje: prilikom doskoka, Ivani Španović se odvojio donji dio zakačenog broja na dresu, a sudac je izmjerio taj trag, najmanje deset centimetra kraći od mjesta gdje je njezino tijelo dodirnulo pijesak. Srbi su se žalili, ali pomoći nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su pravila jasna, najveći dio sportske javnosti smatra da se radi o velikoj nepravdi zbog koje je i IAAF najavio da ubuduće atletičari neće imati brojeve na leđima. No, za Španović je kasno, barem kad je SP u Londonu u pitanju. Da se u ovom slučaju radi o nepravdi, smatra i legendarni američki sprinter Michael Johnson, nekadašnji svjetski rekorder na 200 i 400 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko novca, toliko tehnologije, a vi imate zihericama prikačene papire za leđa i grudi najboljih atletičara. I ti papiri se tako vijore na vjetru. To jednostavno nema smisla. Ime im piše i naprijed i na leđima, a to je sve zbog sponzora i novca", istaknuo je Johnson za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo