Kosteliću deveta operacija istog koljena - smiješna!

Najbolji skijaš svijeta nalazi se u Baselu na posljednjim pregledima prije operacije desnog koljena, koje mu liječnici otvaraju osmi put u 12 godina.

19.4.2011.
21:06
VOYO logo

Eduardu da Silvi je stradala fibula, Ivica Kostelić će u četvrtak pod nož zbog - fabele.

Samoglasnik ovaj ili onaj, nije važno, dečki trpe bolove, potrebna je operacija. Ivica posljednjih 12 godina pod nož gura svoje desno koljeno češće nego što njegovi vršnjaci odlaze liječniku opće prakse zbog prehlade. Srećom, nema baš takvih problema kao prije tri godine Dudu, pred njim je još jedan rutinski zahvat, uklanjanje koštane izrasline u desnom koljenu. Na programu baselske klinike Bruderholz zapisan je u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To jednostavno moram napraviti. Nije strašno, ne boli me dok hodam, čak ni kad trčim, već samo pri skijanju, zato smo i prekinuli trening na ledenjaku Mölltaleru. Iako mi je to već deveta operacija koljena, s takvom ozljedom nemam iskustva. Povećana fabela je rijetkost, a čini se da sam i ja rijedak slučaj", smijući se kaže Ivica koji snijeg neće vidjeti do prvih dana svibnja.

Zanimljivo, za problem su znali i prije nego što su za vikend otišli na prvo pravo skijanje nakon završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu, ali kako je Ivicu koljeno počelo boljeti, morali su spakirati stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postojala je mogućnost da to napravimo ili u lipnju ili sada, no boljelo ga je. Očekujemo da će se na snijeg vratiti za dva tjedna", javio je Ivičin otac i trener Ante Kostelić.

Nije Gipsu drago što moraju pauzirati upravo sada, na početku, kada su pripreme za novu sezonu u kojoj će se (potpuno zdravim) rukama i nogama morati boriti kako bi obranio brojne trofeje koje je osvojio ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U doba kada je marljivo osvajao Kristalne globuse osjećao je tek sitnu bol, a kada je stao i odmorio se, bol je počela naglo rasti.

"Radi se o kosti koju neki imaju, drugi ne. Raste na različitim mjestima, a kod Ivice se pojavila baš u području koljena. Još se ne zna točno na kojoj je strani, je li unutar ili izvan njega, a to će utvrditi liječnici u Baselu i potom se odlučiti kako će izgledati operacija. Kost je prilično velika, otprilike 1x2 centimetra, ali svaki je organizam individualan, posebno Ivičin", objašnjava dr. Nataša Desnica, zadužena za brigu o hrvatskim skijašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Ivica nema razloga za zabrinutost. U Baselu je u rukama prof. Niklausa Friedricha i dr. Wernera Müllera, stručnjaka koji su 1999. godine koljeno operirali i Janici.

Više o temi: specijal-201102150360004-Ivica Kostelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104050267006 arti-201104040806006 arti-201104060501006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo