KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U SPORTU: / Nijedna Hrvatica nije bila na ovako važnoj funkciji

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grabar-Kitarović dobila je 86 glasova za i tri glasa protiv primanja u MOO, a ovime je Hrvatska dobila drugog člana u povijesti. Prije nje tu je dužnost obnašao Antun Vrdoljak

17.7.2020.
17:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izabrana je na funkciju takozvane "kardinalice" u Međunarodnom olimpijskom odboru. Predložio ju je za to funkciju predsjednik MOO-a Thomas Bach kojeg je dočekala u njegovom posjetu Hrvatskoj 2016. godine.

"Iznimno sam počašćena članstvom u MOO-u. To nije samo moj osobni uspjeh nego i priznanje svim dosezima hrvatskog sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportaša, koji našu domovinu predstavljaju u svijetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, koji dosljedno promiču načela i vrijednosti Olimpijskog pokreta", rekla je bivša predsjednica Hrvatske pa dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nisam samo velik sportski entuzijast, koji će svim srce navijati za hrvatske sportaše i reprezentacije, nego i promicatelj dostupnosti i jednakih mogućnosti za svu djecu za bavljenje individualnim i kolektivnim sportovima. Bilo to iz natjecateljskih pobuda ili iz čistog zadovoljstva."

Image
Image

08.06.2019., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 3. kolo, Hrvatska - Wales. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Velika podrška

Grabar-Kitarović dobila je 86 glasova za i tri glasa protiv primanja u MOO, a ovime je Hrvatska dobila drugog člana od osamostaljenja. Prije nje tu je dužnost obnašao Antun Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam zagovarala veća ulaganja u sportske aktivnosti za mlade i omogućavanje masovnog pristupa sportskih aktivnostima od najranijeg djetinjstva. Jer, jedino se tako mogu postizati veliki sportski uspjesi te stvarati i razvijati vrhunski sportaši koji promoviraju i svoju domovinu i općeljudske vrijednosti truda, humanosti, upornosti i prijateljstva. To je iznimno važno za sve razine društvenog razvoja, od obitelji, preko lokalne zajednice, do države i međunarodne zajednice", zaključila je Kolinda.

Uz bivšu hrvatsku predsjednicu za nove članove MOO-a u petak su izabrani i svi ostali predloženi kandidati: Kubanbka Marie de la Caridad Colon Ruenes, saudijska princeza Reeme Bandar Al-Saud, Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni britanski atletičar te predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo