KAOS UOČI POČETKA RUKOMETNOG SP-A: / Zbog korone otpadaju čak dvije reprezentacije? Evo tko bi ih trebao zamijeniti

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska i Španjolska su osigurale nastup na SP-u i odigrale su prijateljsku utakmicu u Poreču, ali ostale reprezentacije su za to vrijeme igrače kvalifikacije

7.1.2021.
20:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Manje je od tjedan dana do početka novog Svjetskog prvenstva u rukometu, a trenutno vlada veliki kaos jer se ne zna hoće li dvije reprezentacije iz iste skupine moći nastupiti na turniru u Egiptu.

Riječ je o ekipama Švedske i Češke koje su smještene u skupinu G, a upitan im je nastup zbog koronavirusa. Hrvatska i Španjolska su osigurale nastup na SP-u i odigrale su prijateljsku utakmicu u Poreču, ali ostale reprezentacije su za to vrijeme igrače kvalifikacije i dva su susreta tih kvalifikacija odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 3. kolo, Hrvatska - Svedska. Max Darj, Jim Gottfridsson Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nije se odigrala utakmica Švedske i Crne Gore jer je jedan igrač bio zaražen pa su Šveđani hitno prebačeni u karantenu. Nakon pet dana će se morati svi ponovo testirati i bude li pozitivnih, Šveđani neće na SP.

Ista je stvar i sa Česima čija je utakmica s Farskim Otocima također odgođena zbog izbijanja zaraze u momčadi. Kod Čeha je kritično jer imaju čak osmoricu pozitivnih, a koronu su pobrali i njihovi izbornici. Bude li pozitivnih na novim testiranjima, Česi također neće moći u Egipat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da neka momčad ne ode na SP, prva rezerva su Makedonci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo