JORDAN, PHELPS, JANICA, ROSBERG… / Oni su otišli kad su bili na vrhu i zato su danas legende!

Image

Nico Rosberg, aktualni svjetski prvak u Formuli 1, iznenadio je objavom o kraju karijere.

3.12.2016.
9:00
VOYO logo

Donio je Rosberg odluku koju je uistinu teško donijeti - otići kad si na vrhuncu.

Image
SVIJET SPORTA U ŠOKU: /

Svjetski prvak u Formuli 1 Nico Rosberg iznenada objavio odlazak u mirovinu!

Image
SVIJET SPORTA U ŠOKU: /

Svjetski prvak u Formuli 1 Nico Rosberg iznenada objavio odlazak u mirovinu!

Janica se oprostila s 24 godine

Od hrvatskih sportaša, to je genijalno napravila Janica Kostelić, osvajačica čak šest olimpijskih medalja, peterostruka svjetska prvakinja i trostruka pobjednica Svjetskog kupa, prekinula je karijeru s 24 godine, a mnogi je pamte kao ponajbolju alpsku skijašicu svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan pobjedničkim šutom otišao u povijest

Neki su sportaši to uistinu znali učiniti sa stilom. Michael Jordan otišao je u mirovinu sa šestim prstenom NBA prvaka, zabivši odlučujući koš u finalu protiv Utah Jazza. Ta slika kako legenda Chicago Bullsa zabija preko nesretnog Brandona Russella ostat će za vječnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carl Lewis - 12 godina nakon što je ponovio Owensa, osvojio zlato

Carl Lewis, "sin vjetra", najbolji američki atletičar svih vremena, svoje zbogom "kraljici sportova" rekao je u Atlanti, na Olimpijskim igrama 1996. godine. Iako se činilo da će teško do medalje, jer je 12 godina ranije osvojio četiri zlata, ponovivši uspjeh sunarodnjaka Jesseja Owensa iz Berlina 1936., Lewis je pronašao snage i osvojio zlato u skoku u dalj, što je bilo ukupno njegovo deveto olimpijsko zlato. Osam puta bio je svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spitz - 7 utrka, 7 zlata, 7 svjetskih rekorda

Rekord Marka Spitza od sedam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Münchenu, bile su "crvena krpa" Michaelu Phelpsu koji ga je nadmašio u Pekingu 2008. No, Spitz je svoje medalje osvajao pritom srušivši svjetske rekorde u svih sedam disciplina! Nakon Munchena, najpoznatiji plivački brko, u prepoznatljivim gaćicama sa znakom američke zastave, zaključio je karijeru, sa samo 22 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sampras na oproštaju pobijedio Agassija

Kao o najljepšem snu, američki tenisač Pete Sampras zaključio je svoju veličanstvenu karijeru. U finalu US Opena 2002. godine, svladao je svog najvećeg suparnika surarodnjaka Andrea Agassija i osvojio 14. Grand Slam turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prost se oprostio naslovom, zagrlio ga Senna

Alain Prost vratio se u Formulu 1, da bi 1993. godine osvojio svoj četvri naslov i zaključio karijeru koju je obilježilo veliko suparništvo s pokojnim Ayrtonom Sennom. Iako veliki rivali na stazi, Prost i Senna maksimalno su se uvažavali, a kad je Brazilac poginuo 1994. na stazi u Imoli, Prost je kazao kako je tad "umro i dio njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phelps - uzmite kalkulator u ruke

Najbolji olimpijac svih vremena Michael Phelps prvo se oprostio nakon Igara u Londonu, kad je s 22 medalje (18 zlata) postao najbolji u povijesti OI. No, plivanje mu je jako nedostajalo pa se spremio za Igre u Riju. Ni tu nije zakazao, na kraju je u karijeri ukupno osvojio 28 olimpijskih medalja (23 zlata, 3 srebra i 2 bronce), dok sa svjetskih prvenstava ima čak 33 medalje, od toga 26 zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loeb se umorio od pobjeđivanja

Još jedan velikan auto-moto sporta. Francuz Sebastian Loeb bio je svjetski automobilistički prvak od 2004. do 2012. godine, devet godina za redom. "Postalo mi je dosadno pobjeđivati", kazao je Loeb i napustio svijet WRC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mayweather i Marciano - savršenih 49-0

Američki boksači, Floyd Mayweather i Rocky Marciano završili su karijeru bez ijednog poraza, obojica s omjerom 49-0. Pritom je Marciano bio jedini teškaš koji je karijeru završio bez poraza, a Mayweather se oprostio pobjedom u "borbi stoljeća" protiv Mannyja Pacquiaoa. Mayweather je kazao kako iz poštovanja prema Marcianu, ne želi još jednu borbu i priliku da sruši njegov rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni jamajčanski sprinter Usain Bolt najavio je oproštaj ove godine, najvjerojatnije nakon Svjetskog prvenstva u Londonu. Deveterostruki olimpijski pobjednik i osvajač čak 11 zlata sa svjetskih prvenstava uvjeren je da će se oprostiti sa zlatom u rukama...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo