JESUS HERRADA POBJEDNIK 6. ETAPE: / Dylan Teuns preuzeo crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu

Image
Foto: Profimedia

Dylan Teuns najveći dobitnik šeste etape

29.8.2019.
18:11
Profimedia
VOYO logo

Španjolski 29-godišnji biciklist Jesus Herrada (Cofidis) pobjednik je šeste etape utrke po Španjolskoj, voženoj u četvrtak od More De Rubielos do Aresa Del Maestrata u dužini od 198,9 kilometara, a Belgijac Dylan Teuns (Bahrain-Merida), koji je na cilj stigao kao drugi, preuzeo je crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Image
HRVATSKE ODBOJKAŠICE U OSMINI FINALA EURA: /

Na krilima sjajne Samante Fabris potukle domaće uzdanice do koljena

Image
HRVATSKE ODBOJKAŠICE U OSMINI FINALA EURA: /

Na krilima sjajne Samante Fabris potukle domaće uzdanice do koljena

Na domaćoj Grand Tour utrci konačno stigao do svoje prve etapne pobjede

Herrada je na domaćoj Grand Tour utrci konačno stigao do svoje prve etapne pobjede u karijeri, za što je priliku imao i kad je sudjelovao u bijegu dan prije u petoj etapi, u kojoj ga je nadmašio dvojac iz kontinentalne ekipe Burgos BH, Španjolac Madrazo i Nizozemac Bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijac Dylan Teuns najveći je dobitnik šeste etape, jer je sa 25. mjesta u ukupnom redoslijedu došao do 'crvene majice' vodećeg sa 38 sekundi prednosti ispred Španjolca Davida De La Cruza (INEOS) i do danas vodećeg Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Astana) koji sada zaostaje cijelu minutu.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) na četvrtom mjestu

Slovenac Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 1:14 minuta, a petoplasirani Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) zaostaje 1:23 minute, kao i šestoplasirani Nizozemac Robert Gesink (Jumbo-Visma).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etapu je obilježio i veliki sudar u glavnoj skupini na polovici etape u kojoj su sudjelovali brojni biciklisti, a najdeblji kraj izvukli su članovi momčadi Education First, Kolumbijac Rigoberto Uran i Britanac Hugh Carty, koji su morali odustati. Odustao je i Victor de la Parte (CCC), a ista sudbina je na kraju zadesila i nekadašnjeg vlasnika 'crvene majice' Irca Nicolasa Rochea (Sunweb), koji je pokušao nastaviti utrku, ali je i on odustao nakon konzultacije s liječnicima.

U petak je na rasporedu sedma etapa, treća uzastopna s ciljem na usponu, a bicikliste čeka trasa dužine 183,2 km od Onde do Mas De La Coste sa pet kategoriziranih uspona od kojih je najteži onaj posljednji, ciljni uspon prve kategorije dužine 4,1 km, ali s prosječnim nagibom od 12,3 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


La Vuelta - 6. etapa (Mora De Rubielos - Ares Del Maestrat, 198,9 km) 1. Jesus Herrada (ŠPA/Cofidis) 4:43:55 2. Dylan Teuns (BEL/Bahrain-Merida) +0:07 3. Dorian Godon (FRA/AG2R) +0:21 4. Robert Gesink (NIZ/Jumbo-Visma) " 5. Bruno Armirail (FRA/Groupama-FDJ) +0:37 6. Pawel Poljanski (POLJ/BORA-Hansgrohe) +0:39 7. Nelson Oliveira (POR/Movistar) +0:45 8. Gianluca Brambilla (ITA/Trek-Segafredo) +0:47 9. David De La Cruz (ŠPA/INEOS) +0:50 10. Tsgabu Grmay (ETI/Mitchelton-Scott) +2:35

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan redoslijed 1. Dylan Teuns (BEL/Bahrain-Merida) 23:44:00 2. David De La Cruz (ŠPA/INEOS) +0:38 3. Miguel Angel Lopez (KOL/Astana) +1:00 4. Primož Roglič (SLO/Jumbo-Visma) +1:14 5. Nairo Quintana (KOL/Movistar) +1:23 6. Robert Gesink (NIZ/Jumbo-Visma) " 7. Alejandro Valverde (ŠPA/Movistar) +1:28 8. Esteban Chaves (KOL/Mitchelton-Scott) +2:17 9. Rafal Majka (POLJ/BORA-Hansgrohe) +2:18 10. Tadej Pogačar (SLO/UAE Emirates) +2:47

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike