Ništa od senzacije /

Vorobljeva završila šesta: Nedostižna Norvežanka uz suze radosnice osigurala broncu

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska jedriličarka u borbi je za broncu, a prijenos od 14:10 pratite na portalu Net.hr

7.8.2024.
11:28
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska jedriličarka Jelena Vorobjeva završila je zadnji plov na šestome mjestu i time izgubila šanse za brončanu medalju na Olimpijskim igrama. Jelena je za broncu trebala biti za pet mjesta bolja od Norvežanke Lise Fleme Hoest i barem dva mjesta ispred Švicarke Maud Jayet. Ipak Norvežanka je bila nedostižna i završila druga osiguravši broncu.

Image
REZULTAT SEZONE /

Sara Kolak sjajnim hicem izborila direktan plasman u finale Olimpijskih igara!

Image
REZULTAT SEZONE /

Sara Kolak sjajnim hicem izborila direktan plasman u finale Olimpijskih igara!

UŽIVO

Nastup Jelene Vorobjeve počinje u 14:10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje vjetar zadaje probleme jedrašima na Olimpijskim igrama. Kao i u utorka vjetar je još uvijek slav i čekaju se povoljniji uvjeti za utrku. To je tako s jedraškim sportovima. Organizatori ne mogu utjecati na vremenske uvjete te se može još samo čekati. Prema zadnjim informacijama, startno vrijeme utrke će se odgoditi sve dok ne zapuše malo i uvjeti ne budu idealni za natjecanje. Oko 14h uvjeti su se popravili, 'propuhalo' je u Marseillu i utrka bi trebala početi oko 14:10.

Utkra nije dobro počela za Vorobjevu. Do prve oznake došla je na osmome mjestu sjajno se provukavši preko Belgijanke i Francuskinje. No preslab je to rezultat za dolazak do bronce. Posebice zato što Norvežanka Hoest drži drugo mjesto. Čak i da je hrvatska jedriličarka prva, za hrvatsku broncu Norvežanka mora biti najmanje šesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do druge oznake Vorobjeva je izgubila još jedno mjesto i drži predzadnje, deveto mjesto. Nakon toga rezultat za Vorobjevu nije se previše mijenjao. Norvežanka Lisa Flem Hoest prošla je kao druga i time osigurala brončanu medalju. Pred sam kraj utkre bila je toga svjesna i Norvežanka koja je zadnjih par metara prošla sa suzama radosnicama. Bilo je to prvo njeno brončano odličje.

Vorobjeva se digla na kraju i došla do šestoga mjesta. Glavu gore, sjajan je to rezultat. Previše rezultata trebalo se poklopiti, a Norvežanka se pobrinula da ne postoje kalukulacije.

Ovo je formula za broncu

Vorobjeva je 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo. Hrvatska jedriličarka drži peto mjesto uoči plova za odličja i još ima šanse za broncu.

Jelena mora biti barem pet mjesta bolje plasirana od Novežanke Lise Fleme Hoest i barem dva mjesta ispred Švicarke Maud Jayet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva odličja već su unaprijed osigurana. Naslov olimpijske prvakinje i prije finalne regate osigurala je Nizozemka Marit Bouwmeester, postavši najuspješnija jedriličarka u povijesti OI s dva zlata, te po jednim srebrom i broncom. Neuhvatljiva u borbi za drugo mjesto je i Dankinja Anne-Marie Rindom koja je osigurala srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo