JEDNO OD NAJLUĐIH HOKEJAŠKIH FINALA IKADA: / Dva gola u 10 sekundi, veliki preokreti i konačno zlato za Ruse

Image
Foto: AFP

Broncu su na ovom uzbudljivom i izjednačenom olimpijskom turniru, na kojem nisu nastupili hokejaši iz NHL lige, osvojili hokejaši Kanade

25.2.2018.
10:15
AFP
VOYO logo

Ruski hokejaši osvojili su zlatno odličje na ZOI u Pjongčangu nakon što su u dramatičnom finalu slavili protiv Njemačke u produžetku s 4-3 (1-0, 0-1, 2-2-1-0).

Pogodak koji je Rusima donio zlato postigao je Kiril Kaprizov u 10. minuti produžetka, u trenutku kada su Nijemci imali igrača manje. Iako se smaatralo da su Rusi ogromni favoriti finala, Nijemci su još jednom ugodno iznenadili i dokazali da su zasluženo bili u svom prvom olimpijskom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaprizov donio zlato Rusima

Poveli su Rusi preko Vjačeslava Vojnova doslovce u zadnjoj sekundi prve trećine. Nijemci su izjednačili preko Felixa Schutza (29:32) u drugoj, a u trećoj se odvijala prava drama. Nikita Gusev (53:21) dovodi opet Ruse u vodstvo, ali Nijemci rade veliki preokret i dolaze u vodstvo od 3-2. Prvo je pogodio Dominik Kahun (53:31), a potom Jonas Mueller (56:44) i Nijemci su bili na pragu najveće senzacije u poviejsi hokeja na ledu. Do zlata ih je dijelilo samo 56 sekundi, no nade u naslov razbio im je junak dvoboja Nikita Gusev koji je izjednačio na 3-3 i odveo utakmicu u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusev je nakon 9:40 minuta dodatnog vremena asistirao Kaprizovu za gol, koji je Rusima donio prvo olimpijsko zlato nakon 1992. godine i ukupno deveto. Za "Olimpijske sportaše iz Rusije", koji su kažnjeni zbog dopinga i na ovim Igrama nastupaju bez nacionalnih obilježja i himne, ovo je drugo zlato u Južnoj Koreji nakon klizačice Aline Zagitove.

Broncu su na ovom uzbudljivom i izjednačenom olimpijskom turniru, na kojem nisu nastupili hokejaši iz NHL lige, osvojili hokejaši Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo