Play ponuda

JEDNA HRABRA I LIJEPA MAMA IZ ZAGREBA POSTAVILA JE SVJETSKI REKORD: / Čudo u Utrini, ovakvo što se ne pamti

Image
Foto: Instagram

Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord u ronjenju, u disciplini dinamika bez peraja

20.11.2020.
11:13
Instagram
Play ponuda

Nevjerojatna 33-godišnja Mirela Kardašević proteklog je vikenda na zagrebačkom bazenu u Utrini, na prvenstvu Hrvatske, postavila novi svjetski rekord u ronjenju, u disciplini dinamika bez peraja, koji sada iznosi okruglih 200 metara!

Osam širina bazena

Samo za usporedbu, kod muškaraca je njezin klupski kolega iz Submanije, Vanja Peleš, odronio rekordnih 215 metara, također u dinamici bez peraja.

"Osam širina bazena i da ne biste pomislili da se radi o 'gromadi od žene', Mirela ima 57 kg i 174 cm, i ronjenjem na dah se bavi tek tri godine. Što je ne sprječava da može ostati ispod vode duže od 7,5 minuta! Uzgred, usporedbe radi, jedna četvrtina u vaterpolu traje osam minuta, doduše 'čiste igre', ali opet... Mirela je zapravo samo korigirala svoj rekord od 178 metara", stoji u tekstu Sportskih novosti.

"Tih 200 metara je veliki rezultat za žene, trebalo mi je 3,50 minuta za to. Ronilo se u bazenu, to je osam dužina bazena po širini. Vanji je trebala koja sekunda više od četiri minute", kazat će Mirela Kardašević za SN i dodati:

Ronjenjem se bavi tek tri godine

"Imam sreću što radim od kuće već dugo godina, za jednu marketinšku firmu iz SAD-a, jer sam tamo studirala i stažirala. Ta organizacija posla mi uvelike pomaže oko treninga, ali i brige za moju dvojicu sinova. Romelo će u prosincu napuniti 10 godina, a Nalo devet u veljači dogodine. Iako im je fora to što mama roni, ipak im je lopta sve, zaljubljeni su u košarku koju obojica treniraju. Sa mnom rone samo na moru."

Mirela se ronjenjem bavi tek tri godine, a sve je krenulo, kako to i obično biva u životu, slučajno.

"Počela sam plivati s pet godina zbog bolesti koja se tada pojavila, 'legg calve perthes', bolest zdjelice i kuka, zbog čega sam imala i aparat za kuk. Plivanje mi je preporučeno kao terapija, imala sam i tri operacije. No, u jednom sam trenutku prestala, napravila stanku od desetak godina, gdje sam u međuvremenu rodila. Da bih se sa 30 godina odlučila ponovno baviti nekim sportom. Najprije plivanjem u bazenu, to mi je nekako bilo prirodno, dok nisam vidjela ronioce, probala i zaljubila se", govori Mirela.

Play ponuda
Play ponuda