JE LI NA REDU EUROPA? / Jedan od ovih gradova ugostit će Olimpijske igre

Image
Foto: AFP

Četiri dana prije isteka roka za podnošenje kandidatura za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ima pet sigurnih i još dva potencijalna grada kandidata.

11.9.2015.
17:01
AFP
VOYO logo

Svoje službene kandidature već su podnijeli Budimpešta, Hamburg, Los Angeles, Pariz i Rim, a još uvijek o tome razmišljaju Baku i Toronto. Glavni grad Ontarija uspješno je u srpnju organizirao Panameričke igre i predsjednik Kanadskog olimpijskog odbora Marcel Aubut podržava kandidaturu Toronta. Baku je prije šest godina izgubio borbu za domaćinsto OI 2016., ali sada iza sebe ima uspješnu organizaciju premijernog izdanja Europskih igara.

Odluka u rujnu 2017.

Oponenti kanadskoj kandidaturi spominju ogromne troškove organizacije kao glavni argument protiv. Kanađani su bili domaćini ljetnih OI samo jednom, 1976. u Montrealu, dok su ZOI dvaput održane na kanadskom tlu, 1988. u Calgaryju i 2010. u Vancouveru. Baku i Toronto svoje kandidature mogu predati do utorka u ponoć. Novost u izbornom procesu je što će svi gradovi koji uđu kao kandidati biti u finalnom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin Igara 2024. bit će izabran u rujnu 2017. godine na zasjedanju članova Međunarodnog olimpijskog odbora u Limi. Podsjetimo, dogodine će se Igre održati u Rio de Janeiru, a 2020. će domaćin biti Tokio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo