Ivica ušao u povijest: 'Svi imaju nešto, ali on ima sve!'

Ivica Kostelić u ''svom'' je Wengenu ušao u povijest.

15.1.2012.
9:09
VOYO logo

Nevjerojatno je Kostelić odvozio posljednji dio druge vožnje gdje je doslovno razbio kompletnu konkurenciju. Ivica je bio treći nakon prve vožnje i sve do posljednjeg perioda drugog laufa je imao vrijeme sasvim slično tada vodećem Andre Myhreru. No, strašno pojačani ritam u završnici donijeli su hrvatskom skijašu na kraju 85 stotinki prednosti pred Myhrerom i Kosteliću je preostalo čekati najbolja dva u prvoj vožnji.

No, niti Cristian Deville, niti Mario Matt nisu bili niti blizu toga da ugroze Kostelića. Ostao je branitelj naslova Svjetskog kupa na uvjerljivom prvom mjestu. Myhrer je završio kao drugi, dok se na treće mjesto popeo Nijemac Fritz Dopfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanjao sam o ovome još kao dječak, dok sam na televiziji gledao jednu od svojih prvih utrka. Znate, svi drugi slalomi imaju po nešto, ali Wengen ima sve", rekao je Kostelić nakon utrke.

U ukupnom redoslijedu se Kostelić sada prilično približio vodećem Austrijancu Marcelu Hirscheru. Ima Hirscher 725 bodova, a Ivica trideset manje. U redoslijedu slaoloma je drugačiji raspored. Ivica vodi sa 485 bodova ispred Hirschera koji ima 360. Svjetski kup, slalom u Wengenu: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:45.67 2. Andre Myhrer (Šve) +0.85 3. Fritz Dopfer (Njem) +0.88 4. Mario Matt (Aut) +0.92 5. Felix Neureuther (Njem) +0.93 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed: 1. Marcel Hirscher (Aut) 725 2. Ivica Kostelić (Hrv) 695 3. Beat Feuz (Švi) 545 4. Ted Ligety (SAD) 493 5. Aksel Lund Svindal (Nor) 490 ...

Redoslijed u slalomu: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 485 2. Marcel Hirscher (Aut) 360 3. Andre Myhrer (Šve) 295 4. Cristian Deville (Ita) 270

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Matt nije izdržao pritisak i u cilj je ušao sa zaostatkom od 0.92, što mu je bilo dovoljno tek za 4. mjesto. Ivica Kostelić po četvrti put je najbolji u Wengenu, što nikad nikome nije uspjelo

Nakon Ivice spustio se Deville, ali nije mogao ugroziti Kostelića, te je u cilj ušao kao peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić ušao je u cilj s vremenom 1:45.67 i napravio prednost od 0.85 sekundi. Posebno je impresivan bio na donjem dijelu staze,gdje je i napravio prednost. Veliki je to izazov za dvojac na vrhu.

Lars Elton Myhre bio je najveće iznenađenje prve vožnje, ali nije uspio povezati dvije dobre vožnje i u cilj je ušao kao peti. Nakon njega krenuo je još jedan Šveđanin, Andre Myhrer, koji je uspio skinuti Nijemca Dopfera. Slijedi Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felix Neurether bio je samo 0.05 sekundi sporiji od sunarodnjaka Dopfera. Nijemce je s vrha mogao skinuti Jean Baptiste Grange, ali je pao.

Grossa s prvog mjesta nije maknuo Baeck, ali je zato to napravio Fritz Dopfer. Nijemac je u cilj ušao s prednošću od čak 0.46 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je Stefano Gross uspio skinuti Pinturaulta. On je u cilj ušao s vremenom 1:47.01. Na startu je ostalo još devet vozača, među njima i Kostelić.

Pinturaulta nije skinuo ni Slovenac Mitja Valenčić, kao ni Austrijanac Benjamin Raich, koji su zakazali u drugoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan Thaler bio je puno lošiji nego u prvom nastupu i u cilj je ušao tek kao četvrti, a ništa bolji nastup nije imao ni Markus Vogel, koji je završio kao trenutno sedmi.

Alexis Pinturault odličnim donjim dijelom uspio je nadoknaditi zaostatak iz gornjeg i u cilj ući kao prvi s vremenom 1:47.04.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Tissot nije došao do cilja, a Jens Byggmark koji je bio 16. nakon prve vožnje došao je do prvog mjesta s vremenom od 1:47.23.

Matthias Hargin došao je tek do petog mjesta, ali zato je odličan bio Manfred Pranger koji je preuzeo vodstvo s rezulatom 1:47.45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan Nordbotten nije uspio doći do cilja, Guilano Razzoli morao se zadovoljiti tek drugim mjestom, a Gabriel Rivas imao je velikih problema u svojem debiju i završio je tek kao deveti.

Austrijanac Christoph Dreier novi je vodeći skijaš u Wengenu nakon što je ostvario rezultat 1:47.79, što je bilo za 0.20 sekundi brže od Larssona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janyka je odmah skinuo Markus Larsson i to sa samo 0.01 sekunde prednosti. Šveđanin se ipak malo duže zadržao na prvom mjestu jer je Francuz Mermillod Blondin nakon njega doskijao tek do četvtog mjesta.

Tek je Michael Janyk skinuo sunardonjaka Spencea. On je u cilj ušao s vremenom 1:48.00, što je bilo za 0.41 sekundi brže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spencea nisu uspjeli skinuti Marc Digruber, Krystof Kryzl, kao ni Wolfgang Hoerl, što znači da je Kanađanin napravio dobar posao u drugoj vožnji.

Prvi će krenuti Kanađanin Brad Spence koji je bio 30. u prvoj vožnji. U cilj je ušao s vremenom 1:48.41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fritz Dopfer sa startim brojem 23 napravio je vrlo dobar posao. Odličnom vožnjom došao je sedmog mjesta.

Od skijaša koji su spuštali s rednim brojevima od 16 do 20 tek su Stefano Gross i Benjamin Raich uspjeli ući među prvih deset, na 8. i 9. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se spustilo 15 vozača u Wengenu, Ivica Kostelić je treći sa minimalnim zaostatkom od 0.03 sekunde za vodećim Mariom Mattom. Tako će vjerojatno i ostati jer teško je za očekivati da se još netko može ugurati u borbu za vrh.

Manfred Moelgg treći je skijaš koji nije ostvario rezultat u prvoj vožnji. Nakon njega spustio se kao 14. Mitja Valenčić i došao do osmog mjesta s vremenom 54.70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Missillier nije uspio doći do cilj, a još jedan Šveđanin Jens Byggmark pridružio se svojim sunarodnjacima pri samom kraju.

Bivši kralj Sljemena Giuliano Razzoli bio je još gori od dva Šveđanina i s vremenom 54.80 završio na samom začelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Myhrera spustili su se Baeck i Hargin, međutim nisu napravili dobre vožnje, te su na samom začelju.

Andre Myhrer imao je vrlo dobru vožnju i sa 53.99 došao je do četvrtog mjesta, sa 0.32 zaostatka za trećim Kostelićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao šesti spustio je Grange, ali bolje od rezultata 54.13 nije mogao, a to mu je bilo dovoljno tek za peto mjesto.

Felix Neureuther nije uspio ugroziti prvu trojicu, a nakon njega se spustio Marcel Hirscher. Iako je konkurenciju ostavio gotovo za 0.77 sekunde diskvalificiran je jer je nagazio vrata, te je tako Kostelić ostao bez jednog velikog konkurenta.

Ivica se stazom u Wengenu spustio kao treći i bio je vrlo dobar, ali u cilj je ušao sa zaostatkom od 0.03 sekundi, što mu je bilo dovoljno tek za treće mjesto.

Mario Matt bio je bolji od Talijana za 0.02 sekundi i došao do prvog mjesta.

Prvi je krenuo Deville i u cilj ušao s vremenom 53.66.

Najbolji hrvatski skijaš je na kraju završio kao 38. sa 3.84 sekunde zaostatka za pobjednikom Beutom Feuzom. Vedran Pavlek otkrio je pravi razlog ovako lošeg rezultata.

"Očito je da imamo problem s materijalom i to se ne može preko noći riješiti. Fischer ima još samo jednog skijaša koji vozi brze discipline, a i on je proljetos bio ozlijeđen kao i Ivica pa nije imao tko testirati brze skije. Tu su očito malo zaspali, a i nemaju ljude koji to mogu raditi", ustvrdio je direktor reprezentacije.

Petak 13. bio je sretan za Kostelića. Subota je rezultatski bio promašen dan, ali u nedjelju je na programu slalom (10.15 i 13.15 sati) na stazi na kojoj je aktualni pobjednik svjetskog kupa triput pobijedio. U jurišu na četvrtu pobjedu pokušat će ga onemogućiti ponajprije Hirscher.

"Ivica ovaj slalom voli. To je staza koju jako dobro poznaje, a onakav nastup u superkombinaciji donio mu je dodatnu dozu samopouzdanja. Na njemu je, dakako, da odluči koliko će se baciti", najavljuje Pavlek.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike