Ivica Kostelić poslao svima jasnu poruku sa Sljemena

Hrvatski dvojac Ivica Kostelić i Filip Zubčić stigao je do novih bodova u Svjetskom kupu. I dok svi moraju biti oduševljeni Zubčićevim 15. mjestom na Sljemenu, Ivičino 'tek' 18.

6.1.2015.
19:27
VOYO logo

"Moram biti zadovoljan sa nastupom. Meni je svaki bod dragocjen. Nadam se da ovo nije moj zadnji nastup ovdje na Sljemenu. Trudim se koliko god mogu. U mojoj obitelji nažalost ništa nije postignuto bez borbe. Borba je naša rutina, mi ne odustajemo", rekao je Ivica nakon druge vožnje.

Četiri puta je bio na postolju u Zagrebu, sada daleko od njega. Još u prvoj vožnji je bio znatno sporiji od pobjednika Marcela Hirschera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se kao Bambi na ledu. U ovom trenutku to je moja realnost. U ovom se trenutku moram zadovoljavati s malim ciljevima", kazao je Ivica nakon prve vožnje i pogledao u budućnosti: "Glupo mi je više govoriti o 15 operacija koje sam imao na koljenu. Nadam se da ću sezonu završiti među 30 najboljih u slalomu. O tome će ovisiti odluka o mojoj skijaškoj budućnosti."

Hrvatski junak dana, Filip Zubčić je slavio povijesni plasman. Prvi put do bodova je stigao u slalomu, 15. mjesto je razveselilo sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam, odskijao sam odlično. Moji prvi bodovi u slalomu, jako sam sretan. publika je fenomenalna, najbolja na svijetu. Čuje se od samog starta pa sve do cilja. Početak sezone mi je fenomenalan i sada idemo dalje", kazao je Zubčić.

Natko Zrnčić-Dim je ostao bez bodova, ali nije očajavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan s današnjom vožnjom i rezultatom. Očekivao sam solidan rezultat, a to nije morao biti ulazak u drugu vožnju. Mislim da mogu biti zadovoljan s četiri sekunde zaostatka za prvim i samo 70 stotinki do ulaska u drugu vožnju. To je dobar nagovještaj za Vail, ali prvenstveno za Wengen u kojem vozim alpsku kombinaciju, u kojoj mi treba i dobar spust i dobar slalom".

Do cilja prve vožnje stigla su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, 18-godišnjaci Elias Kolega i Istok Rodeš. Kolega je bio 47., a Rodeš 48. Kolega je bio brži za 36 stotinki i za Hirscherom zaostao 5 sekundii i 49 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći da sam najzadovoljniji svojom vožnjom. Nije bilo loše, ali ima tu još dosta prostora za napredak. No, sa 18 godina, za prvi nastup u Svjetskom kupu je bilo OK. Ako ne ove, ali sljedeće godine, ako dobijem još koju priliku, može to još biti i puno bolje", rekao je Kolega koji je prvi put imao priliku čuti "huk sa Sljemena".

"Prije starta pokušavam ne previše razmišljati, zaboravim sve oko sebe. Fokusiram se na vožnju, a sve ostalo je sporedno. Osjećao sam se jednako cijelu stazu. Na zadnjoj vendi sam čuo huk navijača, ali nisam o tome previše razmišljao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih predstavnika jedini do cilja nije stigao 21-godišnji Matej Vidović koji je izletio sa staze nedugo nakon prvog prolaznog vremena.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo