Natko Zrnčić-Dim pao na horor stazi, Ivica opet solidan!

Nakon spusta u petak, najbolji skijaši su u subotu na stazi Birds of Prey u Beaver Creeku vozili super veleslalom.

1.12.2012.
21:25
VOYO logo

U petak je Akselu Lundu Svindalu, dvostrukom pobjedniku iz Lake Louisea, pobjedu ukrao Christof Inerhofer, a u subotu je pobijedio 27-godišnji Matteo Marsaglia, što mu je bila premijerna pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. Očigledno skijaš s najboljom formom u brzim disciplinama, Aksel Lund Svindal, je završio kao drugi.

No, Svindal je s novih 160 bodova u dva dana učvrstio svoje vodstvo u ukupnom redoslijedu. Ima čak 140 više od Amerikanca Teda Ligetyja, koji je danas bio četvrti. Na treće se mjesto, pak, ugurao Austrijanac Hannes Reichelt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je u petak bio 20., a danas u super veleslalomu nešto slabiji (24. mjesto). Sustavno je Kostelić dizao svoj zaostatak za Marsaglijom. Od pola sekunde na prvom prolazu, pa jednu sekundu na drugom do skoro dvije u cilju (+1.91). No, kako god, Kostelić je uzeo novih sedam bodova i trenutačno se nalazi na 22. mjestu ukupnog redoslijeda.

Nažalost, drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim nije završio utrku, već je kao i još nekoliko skijaša, pao na opasnoj Birds od Prey stazi. Uslijedio je prekid od desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko koji je utrku startao s brojem 50, nakon prvog prolaza je pao na bok te odsklizao u ogradu. Odmah je prevezen u bolnicu na pregled gdje je nakon obavljenih pretraga ustanovljeno da je došlo do iščašenja ramena te je rame odmah vraćeno na mjesto, a potvrđeno je i da nema drugih ozljeda osim natučenosti.

Ozlijeđeni hrvatski skijaš se u ponedjeljak vraća u Europu gdje će ponovno biti podvrgnut pregledima kako bi se ustanovilo stanje ligamenata te odredila daljnja rehabilitacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike