Play ponuda

ITALIJA SRUŠILA HRVATSKU: / Odbojkašice izborile drugi krug Eura, odmah doznale s kim igraju

Image
Foto: PIXSELL, Ilustracija/Igor Kralj

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 3.

24.9.2017.
21:22
PIXSELL, Ilustracija/Igor Kralj
Play ponuda

Protiv najjače reprezentacije u skupini Hrvatska je odigrala ravnopravan susret no u završnicama prvog i drugog seta nisu imale dovoljno koncentracije kako bi ih riješile u svoju korist, a nakon odličnog povratka u trećem i četvrtom setu u petom nisu imale snage za potpuni preokret.

Čitav prvi set protekao je u rezultatskom egalu, najveću prednost imala je Hrvatska kada je povela sa 16-12 zahvaljujući seriji odličnih servisa Ane Grbac. No, Talijanke su uzvratile serijom 10-3 kojom su preokrenule situaciju i povele sa 23-20. U tom ključnom periodu prvog seta zakazao je prijem servisa, a onda je i Grbac odigrala nekoliko lošijih lopti prema našim najboljim smečericama Katarini Barun-Šušnjar i Samanti Fabris.

Talijanke su vodili tijekom čitavog drugog seta, sredinom te dionice odvojile su se na 15-10 serijom dobrih servisa Orro. Ipak, Hrvatska se uspjela primaknuti na 20-19, ali nije uspjela ostvariti preokret.

S osvojena prva dva seta Talijanke su osigurale prvo mjesto u skupini koje izravno vodi u četvrtfinale, pa su u nastavku dvoboja možda i podsvjesno odigrale nešto opuštenije. Hrvatska je to znala iskoristiti, u trećem setu ključnom se pokazala nova serija servisa Grbac kojom je odvela našu reprezentaciju od 15-14 do 19-14. Grbac je u toj seriji pogodila dva asa.

Četvrti je set protekao u potpunoj dominaciji Hrvatske, već do prvog tehničkog "time-outa" bilo je 8-2, a kod rezultata 10-6 na servis je stigla Beta Dumančić koja je ostvarila osam poena zaredom. Dumančić je često "gađala" talijanskog libera Parrochialle koja je u nekoliko navrata vrlo loše reagirala.

Nažalost, u petom setu se nije nastavila igra iz četvrtog, Talijanke su odmah povele sa 4-1, na promjeni strana vodile sa 8-5 te nisu dopustile bilo kakvo približavanje Hrvatica.

Hrvatska je u Tbilisiju ostvarila jednu pobjedu, 3-1 protiv Gruzije, te dva poraza, po 2-3 od Bjelorusije i Italije, a u susretu drugoga kruga u utorak će igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine D Nizozemske. Nizozemska je u izravnom dvoboju za drugo mjesto svladala Češku sa 3-1 (25-21, 25-15, 21-25, 25-22).

Play ponuda
Play ponuda