HRVATSKOJ ZA DLAKU IZMAKNUO IZRAVAN PLASMAN NA SP: / Futsal Vatreni idu u doigravanje

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Rusija je osvojila prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, koliko je imala i Hrvatska, ali uz slabiju razliku pogodaka

1.2.2020.
22:29
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska futsal reprezentacija poražena je u 3. kolu C skupine kvalifikacija za plasman na svjetsko prvenstvo 2020. u Osijeku od svjetskih doprvaka Rusa s 3:4, ali su osvojili drugo mjesto u skupini i osigurali doigravanje.

U dramatičnoj utakmici, u kojoj je Hrvatsku i remi vodio na SP, izabranici Mate Stankovića su poraženi od Rusije, te će priliku za svjetsku smotru tražiti u travnju kroz doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su poveli preko Edera Lime (7'), da bi izjednačio Duje Bajrušović u 16. minuti. Samo minutu kasnije naturalizirani Brazilac Eder Lima ponovno dovodi Ruse u vodstvo, a jedanaest sekundi kasnije Luka Suton postiže autogol za zaostatak od 1:3 nakon prvog poluvremena. Vedran Matošević je u 33. minuti golom za 2:3 donio nadu, a u samoj završnici Hrvatska je krenula po gol koji bi joj donio plasman na SP, no minutu prije kraja Romulo pogađa prazna vrata. Matošević 34 sekunde prije kraja postiže gol za 3:4, no bilo je premalo vremena za novi gol.

Remi Azera i Slovačke

Hrvatska i Rusija su igrale međusobno i u skupini 7 prvog kruga kvalifikacija, a susret u Dubrovniku završio je 2:2. Rusija je osvojila prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, koliko je imala i Hrvatska, ali uz slabiju razliku pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su Azerbajdžan i Slovačka odigrali 3:3, čime je Hrvatska i prije dvoboja s Rusima jedno od prva dva mjesta. Svjetsko prvenstvo će se igrati u rujnu u Litvi, a dodatne kvalifikacije za preostala dva mjesta na "mundijalu" su u travnju.

POREDAK: Rusija 6, Hrvatska 6, Azerbajdžan 4, Slovačka 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike