BARAKUDE LOVE ČUDO / Hrvatskoj za direktan plasman u četvrtfinale SP-a treba golema pobjeda protiv Japana! Jednom smo već uspjeli

Image
Foto: Profimedia.hr

Izbornik Ivica Tucak istaknuo je kako će Barakude morati promijeniti taktiku ako žele doći do pobjede koja bi im osigurala izravan plasman u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva

24.6.2022.
16:33
Profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatske vaterpoliste u subotu, 25. lipnja, protiv Japana očekuje posljednje utakmica skupine B na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Hrvatska je nakon remija na otvaranju protiv Grčke u drugom susretu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj pobijedila Njemačku s 13-9. Barakude su bile vrlo dominantne u prvom dijelu u kojem su napravile prednost od čak šest pogodaka no u posljednjoj četvrtini su naši vaterpolisti neobjašnjivo stali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovimo pobjedu s dvoznamenkastom razlikom

Čak je i poslovično staloženi izbornik Ivica Tucak podivljao i pošteno naribao reprezentativce. Grčka je u drugom susretu pobijedila Japan 18-7 što znači da ako želimo biti prvu u skupini i osigurati izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva trebamo pobjedu od 12 pogodaka prednosti protiv Japanaca. Prije pet godina je naša reprezentacija uspjela pobijediti Japance dvoznamenkastom razlikom.

Toga je svjestan i izbornik Tucak koji upozorava da ćemo morati igrati drugačije no što su Barakude igrale do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ćemo igrati drugačije nego do sada, to znači da ćemo pokušat odigrati sa dva napadačka trokuta, jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni", kazao je Tucak te pojasnio.

Japanci vrlo agresivni

"Ukoliko ćemo biti zgusnuti u napadačkoj formaciji tada ćemo biti u ozbiljnim problemima. Morat ćemo odvojiti ta dva trokuta, prvi trokut koji će prijem lopte od našeg vratara učiniti sigurnim prema toj drugoj liniji u kojoj ćemo tražiti da izoliramo našeg centra sa dvojicom bočnih igrača koji će ubacivati lopte u prostor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je napomenuo da Japanci igraju na granici isključenja.

"Suci to zasada toleriraju je su fizički mali, ali su jaki u duelu. Čeka nas teška utakmica i moramo učiniti sve da pobijedimo", zaključio je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo