BRAVO BARAKUDE /

Totalna drama u Parizu: Hrvatska došla do velike pobjede protiv Grčke, naša legenda srušila rekord

Image
Foto: Pixsell

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

3.8.2024.
11:16
Pixsell
VOYO logo

TIJEK UTAKMICE

Hrvatska - Grčka

14:13

Grci su otvorili pogotkom, ali Loren Fatović je iz polukontre zabio žabicu za brzo poravnanje rezultata. Maro Joković je zabio za vodstvo u svojoj 35. utakmici, postao je igrač s najviše nastupa u povijesti hrvatske reprezentacije na OI. Zabio je potom Lončar za 3:2, a Toni Popadić nakon prvog zaustavljanja peterca, drugi put to nije uspio napraviti, stoga je Grčka smanjila na 3:2 i izjednačila na 3:3 zbog nepostavljene hrvatske obrane. Žuvela je pogodio gredu iz peterca početkom druge četvrtine, dok su hrvatski protivnici poveli 4:3 tri minute do poluvremena. Grci su bili u seriji od četiri pogotka zaredom, vode 5:3. Kharkov sjajno zabija iz teške situacije za -1, ali Vlachopoulos četiri sekunde do kraja poluvremena zabija za 6:4. Jerko Marinić-Kragić zabija dva gola zaredom s vanjske pozicije na početku treće četvrtine, dok sredinom iste dionice vraćamo se u vodstvo pogotkom Ante Vukičevića, a Luka Bukić je zabio čak šesti pogodak Hrvatske u trećoj četvrtini za 10:9, a Marinić-Kragić je to podebljao na sedmi. Jak ritam se nastavio početkom druge četvrtine, a Matias Biljaka je dobio tzv. "brutality". Popadić je s dvije obrane u jednom napadu spasio Hrvatsku, ali u sljedećem to nije mogao, na semaforu je bilo 12:12. Tri minute do kraja Kharkov zabija za 13:12, a minutu kasnije za +2! Vlachopoulos zabija za dramu završnici, ali Hrvatska je na kraju upisala treću pobjedu na OI.

Image
OLIMPIJSKI POBJEDNIK /

Samir Barać: 'Suđenje na OI je na jako niskom nivou, a mi u Hrvatskoj često zaboravljamo jednu stvar'

Image
OLIMPIJSKI POBJEDNIK /

Samir Barać: 'Suđenje na OI je na jako niskom nivou, a mi u Hrvatskoj često zaboravljamo jednu stvar'

-----------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti u četvrtom kolu olimpijskog turnira igraju protiv Grčke, a utakmicu je najavio Ivica Tucak:

"Još jedna velika utakmica u nizu. Novi suparnik o kojem sve znamo i oni znaju sve o nama. Možemo ih pobijediti, to znamo, ali znamo i da ćemo izgubiti ako ne budemo pravi", dodao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac Marko Žuvela je kratko nakon Rumunjske rekao da je 'sve dobro dok se pobjeđuje', dok se na Rumunje, ali i Grke, osvrnuo Jerko Marinić Kragić.

"Znali smo da su Rumunji dobri i da ih ne smijemo podcijeniti. Nitko ih nije lagano pobijedio, a mi smo imali dobar pristup i zasluženo smo slavili. Slijedi nam Grčka i to će biti potpuno drugačija utakmica. Grci su sjajni individualci, znamo to vrlo dobro".

Ovom utakmicom Maro Joković će prestići Igora Hinića i postati igrač s najviše nastupa u povijesti hrvatske reprezentacije na OI, čak 35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo