OGLAS

HRVATSKI SPORTAŠ PAO NA DOPING-TESTU: / Sa Igara se vratio sa zlatom oko vrata, sad kreće u borbu za dokazivanje nevinosti

Image
Foto: PIXSELL

Prve neslužbene informacije pojavile su se nakon završetka Igara u Pjongčangu na kojima je Dino osvojio zlatnu medalju

22.1.2019.
9:54
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac Dino Sokolović je zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu dobio privremenu zabranu nastupa na svim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a potvrdu te vijesti Hina je dobila u utorak iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Bez prava nastupa

"Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora, hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović ne može nastupati na natjecanjima do konačnog nalaza Svjetske antidopinške agencije (WADA). Testiranje provedeno na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. utvrdilo je da lijek, koji Dino Sokolović dugi niz godina uzima kao dio antihipertenzijske terapije, u svojem sastavu sadrži nedopušteni diuretik hidroklortiazid. Hrvatski paraolimpijski odbor očekuje konačno rješenje Međunarodnog paraolimpijskog odbora-a te će, po njegovu službenu primitku, odrediti daljnje postupanje", stoji u priopćenju HPO-a koje je upućeno Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Dino Sokolović

Prve neslužbene informacije "da je Sokolović bio pozitivan" pojavile su se nakon završetka ZOI u Pjongčangu, na kojima je Dino osvojio zlatnu medalju u sjedećem slalomu, ali o tome nitko u HPO-u nije želi ništa govoriti "dok ne stigne službena potvrda".

Informacija je točna

Neslužbenu potvrdu "zabrane nastupa" dobili smo prošlog vikenda kada Sokolovića nije bilo među natjecateljima koji su nastupili u slalomskoj vožnji na "njegovom Crvenom spustu" na zagrebačkom Sljemenu, niti među putnicima na Svjetsko prvenstvo u paraskijanju koje je jučer započelo u Kranjskoj Gori i u kojoj će hrvatske boje braniti samo Damir Mizdrak u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu samo potvrditi da je informacija točna, ali nažalost ne smijem ništa komentirati dok je postupak u tijeku. Mogu samo kazati kako sam poduzeo sve kako bi dokazao da nisam kriv," kazao je za Hinu Sokolović.

Aktivan u više sportova

Inače, osvajač prvog zlatnog odličja za Hrvatsku na Zimskim paraolimpijskim igrama paraskijanjem se počeo baviti nakon što je 2003. godine doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je izgubio majku, dva brata i strinu, a on u dobi od 12 godina jedva preživio uz teški potres mozga, tri nagnječenja pluća, napuknuće kralježnica i amputaciju obje noge iznad koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nesreće trenirao je hokej na ledu, vaterpolo, plivanje, skijanje, nogomet, košarku i stolni tenis, a pronašao se u rukometu. Uspio je prebroditi i savladati tešku životnu tragediju zahvaljujući sportu osoba s invaliditetom u koji ga je uvela hrvatska paraolimpijka Ana Sršen na čiji se nagovor počeo baviti plivanjem u kojem je bio izuzetno uspješan jer je na svom prvom Svjetskom prvenstvu bio jedanaesti na 100 metara prsno i nedostajalo mu je samo devetnaest stotinki za plasman na Ljetne paraolimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Paraplivanjem se bavio četiri godine, a onda postao član Monoski kluba Zagreb u kojem su skijale osobe s invaliditetom, a pored paraskijanja Dino Sokolović je i član reprezentacije u košarci i rukometu u kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo