GODINU DANA DO ZOI: / U Pjongčang će između 10 i 18 hrvatskih sportaša, možda i Ivica Kostelić

Image
8.2.2017.
15:19
VOYO logo

Obilježavanje 365 dana do početka ZOI u Južnoj Koreji iskoristio je i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predstavivši 'Projekt Pjončang'.

Na osnovi postignutih rezultata na prethodnim ZOI Soči 2014. i rezultata na europskim i svjetskim prvenstvima te drugim velikim natjecanjima u proteklom razdoblju, procjenjuje se da bi hrvatski sportaši mogli nastupiti u četiri do pet sportova, s minimalno 10, a maksimalno 18 sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je najviše hrvatskih sportaša na zimskim OI nastupio u Torinu, njih 24, a najmanje predstavnika imali smo 1992. u Albertvilleu, četvero.

Hrvatska dosad osvojila 11 medalja, no...

"Svi objekti za početak natjecanja su spremni. Sportaši će biti smješteni u dva olimpijska sela, jedno će biti u Pjončangu, a drugo u Gangneungu na obali. Domaćini trenutačno imaju malo problema sa smještajem gostiju izvan sela jer nedostaje smještajnih kapaciteta, ali će u idućih godinu dana i to riješiti," istaknuo je Damir Šegota, šef hrvatske Misije i pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je do sada na ZOI osvojila 11 medalja pri čemu četiri zlata, šest srebrnih, te jednu brončanu medalju. Međutim, deset medalja su osvojili Janica i Ivica Kostelić. Janice u Koreji sigurno neće biti, a pitanje je hoće li nastupiti i Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo svi svjesni da su rezultati koje smo postizali posljednjih desetak godina na čelu s Janicom i Ivicom, Anom Jelušić, Nikom Fleiss i drugim sportašima da su sada teško ostvarivi i nerealno je očekivati velike rezultate što se tiče plasmana," naglasio je Šegota.

Natjecanja će se, osim u Pjongčangu, održati i u Gangneungu te Jeongseonu. Na programu ZOI je sedam sportova i 15 sportskih grana - biatlon, bob (bob i skeleton), curling, hokej na ledu, sanjkanje, klizanje (umjetničko klizanje, brzo klizanje, brzo klizanje na kratke staze), skijanje (alpsko skijanje, skijaško trčanje, akrobatsko skijanje, nordijska kombinacija, skijaški skokovi i snowboard).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se više od 6000 sportaša

Na Igrama se očekuje više od 90 zemalja - sudionica, preko 26.000 sudionika, od čega više od 6000 sportaša i pratećih službenih osoba, 20.000 gostiju i pripadnika medija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Pjongčang i okrug u pokrajini Gangwon s ukupno 43,706 stanovnika, smješten je u planinama Taebaek, 180 km istočno od Seula.

Odluka o domaćinu ovih zimskih olimpijski igara donijeta je u srpnju 2011. godine, a u konkurenciji su bila još dva grada, francuski Annecy i njemački München.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republika Koreja posljednji je puta bila domaćin OI prije gotovo trideset godina (ljetne OI igre Seul 1988.), iako se u međuvremenu kandidirala dva puta za domaćinstvo zimskih olimpijskih igara, koje su se održale 2012. (Vancouver) i 2014. (Soči).

OLIMPIJSKI KANDIDATI ZOI PJONGČANG 2018.

TOP OLIMPIJSKI KANDIDAT Alpsko skijanje Ivica Kostelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTENCIJALNI "A" OLIMPIJSKI KANDIDATI Alpsko skijanje Natko Zrnčić-Dim Filip Zubčić

Snowboard Lea Jugovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTENCIJALNI "B" OLIMPIJSKI KANDIDATI

Alpsko skijanje Leona Popović Matej Vidović Istok Rodeš Elias Kolega Samuel Kolega William Vukelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaško trčanje Vedrana Malec Gabrijela Skender Edi Dadić

Bob Dražen Silić - bob

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanjkanje Daria Obratov - singl

Biatlon Filip Petrović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snowboard Tino Stojak Umjetničko klizanje Lana Petranović

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo