Play ponuda

EVO KOJE ĆE SE NATJECANJE PRVO IGRATI PRED PUBLIKOM NAKON PANDEMIJE: / Počinje masovan povratak navijača, ali daleko od Europe

Image
Foto: Profimedia

Vlada je u ponedjeljak objavila ukidanje ograničenja u zemlji zahvaljujući uspješnoj borbi protiv koronavirusa

8.6.2020.
9:46
Profimedia
Play ponuda

Novozelandskim navijačima će biti dopušten dolazak na stadione u nastavku prvenstva Super Rugby koje će se ipak održati u skraćenom obliku, objavili su u ponedjeljak organizatori.

Image
PREKINUTA 124 GODINE DUGA TRADICIJA: /

Slavna utrka koju nisu mogla zaustaviti dva svjetska rata i bombaški napad otkazana prvi put u povijesti

Image
PREKINUTA 124 GODINE DUGA TRADICIJA: /

Slavna utrka koju nisu mogla zaustaviti dva svjetska rata i bombaški napad otkazana prvi put u povijesti

"Super Rugby Aotearoa bit će prvo profesionalno rugby natjecanje u svijetu na kojem će, kada se nastavi u subotu u Dunedinu, biti dopušten masovan povratak navijača u eri Covid-19", navodi se u priopćenju Novozelandske rugby federacije.

Pet novozelandskih momčadi

To natjecanje je skraćena verzija Super Rugbyja u kojem su se, prije nego je u ožujku prekinuto zbog pandemije koronavirusa, natjecale momčadi s Novog Zelanda, Australije, Južnoafričke Republike, Argentine i Japana.

Prvenstvo Super Rugby Aotearoa okupit će samo pet novozelandskih momčadi.

Ponosni što su prvi

U svijetu su nastavljena brojna natjecanja, ali većinom bez gledatelja.

"Nevjerojanto smo ponosni i zahvalni što smo prvo sportsko profesionalno natjecanje u svijetu koje je u poziciji da omogući svojim momčadima da igraju pred navijačima", izjavio je direktor novozelandskog rugby saveza Mark Robinson.

Natjecanje Super Rugby Aotearoa trebalo se prvotno održati bez gledatelja, no novozelandska vlada je u ponedjeljak objavila ukidanje ograničenja u zemlji zahvaljujući uspješnoj borbi protiv koronavirusa.

Play ponuda
Play ponuda