NEZADOVOLJSTVO SVE VEĆE, ALI... / Jedini kandidat za predsjednika HOO-a je - Zlatko Mateša

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

U četvrtak će se održati izborna sjednica Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na kojoj će se biti izabran predsjednik, četiri dopredsjednika te članovi Vijeća HOO-a.

5.10.2016.
13:04
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Skupština HOO-a čine 73 predstavnika nacionalnih sportskih saveza, 21 predstavnik zajednica sportskih saveza i županijskih udruga te po tri predstavnika Hrvatskog kluba olimpijaca i Komisije sportaša. Dakle, pravo glasa ukupno 100 članova Skupštine, s time što predstavnici saveza olimpijskih sportova (39) imaju po dva, a ostali po jedan. Maksimalan broj glasova je 139, a za izbor je potrebno imati natpolovičnu većinu nazočnih članova Skupštine.

Pobuna atletičara

Kako je do 28. rujna, do kada je trajao rok za podnošenje kandidature, pristigla samo ona Zlatka Mateše, vrlo je izgledno da će se nastaviti njegova vladavina koja traje od 2002. godine. Zanimljivo je da se, unatoč nezadovoljstvu koje posljednjih mjeseci buja u hrvatskom sportu, nitko nije odlučio suprotstaviti Mateši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije manje od mjesec dana javnosti se obratio predsjednik Hrvatskog atletskog saveza s informacijom da HOO duguje njegovoj udruzi 423.000 kuna. Na svoju je žalbu dobio samo ciničan odgovor glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa. Prije nekoliko mjeseci su iz Hrvatskog karate saveza poslali dramatično upozorenje da njihovi sportaši nisu dobili novac za odlazak na pripreme i Europsko prvenstvo, ali su istodobno djeltanicima HOO-a isplaćene plaće.

Image
BEZOBRAZLUK SPORTSKOG ČINOVNIKA: /

Glavni tajnik HOO-a još se jednom narugao sportašima

Image
BEZOBRAZLUK SPORTSKOG ČINOVNIKA: /

Glavni tajnik HOO-a još se jednom narugao sportašima

Istodobno, Mateša i HOO i dalje krpaju dugove Sportske televizije koja već godinama postoji iako ne prenosi i ne prikazuje ništa relevantno. Čini se da će se ta avantura nastaviti i sljedeće četiri godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo