CRO RACE / CRO Race: Danac Vingegaard slavio u Pazinu i preuzeo ukupno vodstvo

Image

Posljednja, šesta etapa od Svete Nedelje do Zagreba u dužini od 158 kilometara vozit će se u nedjelju.

1.10.2022.
17:52
VOYO logo

Danac Jonas Vingegaard, pobjednik ovogodišnjeg "Tour de Francea", pobjednik je pete etape ovogodišjeg CRO Racea vožene od Opatije do Labina u dužini od 154 kilometara.

Vingegaard je svojim drugim etapnim uspjehom, bio je najbolji i u trećoj etapi u četvrtak u Primoštenu, prezeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prije dva dana, kada je cilj bio na vrhu uspona na Gospi od Loreta, Vingegaard je iskoristio strmi posljednji kilometar vožen po kaldrmi u Labinu kako bi se odvojio od konkurencije. Najbliži Dancu opet je bio 19-godišnji Škot Oscar Onley (DSM), ai je kao i u Primoštenu stigao drugi na cilj s dužinom kotača zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Slovenac Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) s dvije sekunde zaostatka.

U ukupnom redoslijedu uoči posljednje etape Vingegaard tako ima osam sekundi bolje vrijeme od drugog Mohoriča i trećeg Onleya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam se 'kockati' u završnici etape i čekati pravi trenutak za napad. Moj momčad je napravila sjajan posao tijekom čitave etape. Ova utrka me podsjetila na utrku po Baskiji, bila je zanimljiva etapa i teška za utrkivanje. Nisam siguran kako sam osigurao ukupnu pobjedu jer mi je Mohorič i daje vrlo blizu, a u je i još nekoliko brzih dečki", rekao je Vingegaard po pobjedi u Labinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo