PLESNI PODIJ OTVOREN ZA SVE /

Ceremonija zatvaranja POI-a: Stadion će postat najveći noćni klub u Francuskoj

Image
Foto: profimedia

Set od sat vremena, u kojem će 24 DJ-a miksati po jednu pjesmu na pozornici, otvorit će i zatvoriti francuski pionir elektronske glazbe Jean-Michel Jarre

7.9.2024.
13:51
profimedia
VOYO logo

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara, 8. rujna na Stade de Franceu, bit će u obliku velikog elektro koncerta koji će okupiti 24 umjetnika i DJ-a, uključujući Jean-Michela Jarrea, objavili su organizatori.

Image
'OSJEĆAM SE ODLIČNO' /

Sandra sjajno raspoložena uoči Hanžeković memorijala: 'Ovo mi je jako važno'

Image
'OSJEĆAM SE ODLIČNO' /

Sandra sjajno raspoložena uoči Hanžeković memorijala: 'Ovo mi je jako važno'

Set od sat vremena, u kojem će 24 DJ-a miksati po jednu pjesmu na pozornici, otvorit će i zatvoriti francuski pionir elektronske glazbe Jean-Michel Jarre (76).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega će nastupiti i Martin Solveig, Kavinsky, Cassius, Kungs, The Avener, Ofenbach, Polo & Pan, Agoria, DJ Falcon....

"Možete to zamisliti kao najveći noćni klub u Francuskoj," kazao je umjetnički direktor ceremonije Paris 2024. Thomas Jolly novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su poručili kako žele "ujediniti sve na stadionu i ispred TV-a na zabavi", te "ispričati priču francuske elektroničke glazbe".

Govoreći za Le Parisien, 76-godišnji Jarre je nije skrivao oduševljenje, poručivši kako je "jako sretan" što sudjeluje u "slavlju sporta i francuskog elektro muzike u svoj svojoj raznolikosti ".

Kao i tijekom ceremonije otvaranja paraolimpijskih igara, na kojoj su sudjelovali umjetnici s invaliditetom i plesači koji koriste štake ili invalidska kolica, plesni podij bit će otvoren za sve.

"To je velika obitelj. Svi se sastajemo u klubovima ili na festivalima i nastupamo pred milijunima ljudi diljem svijeta," oduševljen je Valentin Brunel, zvani Kungs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što se francuska elektronička glazba konačno ističe uz zajedničke vrijednosti olimpizma: univerzalnosti, bratstva i igre," dodala je DJ Kittin za afp.

Victor Le Masne, glazbeni direktor ceremonije, zamislio je "putovanje valovima" u kojem su "svi umjetnici povezani". Ovo “glazbeno putovanje” proći će kroz četiri cijeline - "French Touch”, “High Energy”, “Forever Rave” i “Radio Star”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na POI u Parizu je nastupilo 4.400 sportaša iz 168 delegacija, među kojima i 22 hrvatskih parasportaša.

Uoči posljednjeg dana natjecanja Hrvatska ima dvije medalje - zlato Anđele Mužinić Vincetić u parastolnom tenisu, te broncu Luke Bakovića u bacanju kugle.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo