BRAĆA SINKOVIĆ SREBRNI NA EUROPSKOM PRVENSTVU: / Iznenadili ih Rumunji, ovo se nije dogodilo već tri godine

Image

U subotu su s natjecanjem završili Damir Martin u samcu i Luka Radonić u lakom samcu. Obojica su nastupili u C finalu i osvojili drugo mjesto, što znači da su ukupno završili na 14. poziciji

11.10.2020.
14:31
VOYO logo

Martin i Valent Sinković su osvojili naslov europskih veslačkih doprvaka u dvojcu. Nakon trijumfa u Glasgowu (2018.) i Luzerneu (2019.), u nedjeljnom finalu u poljskom Poznanju brži od braće Sinković bili su Rumunji Ciprian Tudosa i Marius-Vasile Cozmiuc.

Pobjedničko vrijeme rumunjske posade bilo je 6:26.520 minuta, a Valent i Martin Sinković su za europskim prvacima zaostali gotovo tri sekunde (6:29.460). Brončano odličje osvojili su Talijani Giuseppe Vicino i Matteo Lodo (6:30.550), a četvrti su bili Nizozemci Guillaume Krommenhoek i Nicolas Van Sprang (6:30.990) koji su bili vodeći do polovice staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković su nakon 500 metara držali drugo mjesto, na polovici staze su ih prestigli Rumunji, koji su vrlo brzo preuzeli vodstvo i stvorili nenadoknadivu prednost pred ostalim konkurentima, a dvostruki europski prvaci su se u posljednjih 500 metara uspjeli domoći srebrnog odličja.

Prekid dominacije

Braći Sinković je ovo prvi poraz u finalima najvećih natjecanja još od svjetskog prvenstva 2017. kad su prvi put nastupili u dvojcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo nam je čudno jer smo osvojili srebro, ali generalno smo zadovoljni. Znamo koji smo dio loše odveslali i pokušat ćemo to popraviti za sljedeću godinu. Rumunji su danas stvarno bili brži i čestitamo im“, izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

"Drago nam je da smo odveslali barem ovo Europsko prvenstvo. Stvarno je bila duga i psihički dosta teška godina s puno nepoznanica i upitnika iznad glave. Rumunji su ovaj put bili bolji i stvarno im skidamo kapu", rekao je Valentov mlađi brat Martin te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo dobar temelj napravili za sljedeću godinu i da možemo još puno napredovati. Nadamo se da ćemo nakon natjecanja u idućoj godini ići na Olimpijske igre kao favoriti za zlato."

11. medalja

Otakako su prije osam godina iz uspješnog četverca prešli među dvojce, Valentu i Martinu Sinkoviću je ovo jedanaesta medalja s najvećih natjecanja (OI, SP, EP). U dvojcu na pariće su osvojili jedno olimpijsko zlato (2016.), dva naslova svjetskih prvaka (2014. i 2015.) te dva naslova europskih prvaka (2012. i 2016.), dok su u svojoj sadašnjoj disciplini dvojca dvaput postali svjetskim prvacima (2018. i 2019.), jednom su bili doprvaci (2017.), imaju dva zlata s europskih prvenstava (2018 i 2019.) i jedno srebro (2020.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim braće Sinković, u Poznanju su nastupile još tri hrvatske posade. U jutarnjem nedjeljnom programu hrvatski četverac, koji su činili Marko Ukropina, Ivan Piton te braća Anton i Patrik Lončarić, osvojio je treće mjesto u B finalu. Hrvatska posada je stazu svladala u vremenu 6:08.960 minuta, zaostavši nešto manje od tri i pol sekunde za pobjedničkim švicarskim četvercem (6:05.580). Drugo mjesto je osvojio četverac ruske reprezentacije (6:07.840). Hrvatska posada je tako ukupno osvojila 9. mjesto u Poznanju.

U subotu su s natjecanjem završili Damir Martin u samcu i Luka Radonić u lakom samcu. Obojica su nastupili u C finalu i osvojili drugo mjesto, što znači da su ukupno završili na 14. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo