BOŽU STARČEVIĆA 3000 NAVIJAČA VODILO DO POBJEDE: / Preokrenuo gotovo izgubljen meč i osvojio zlato u Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL

Drugi hrvatski borac u finalu, Dominik Etlinger, bio je vrlo blizu zlata, ali nije izdržao do kraja

4.2.2018.
10:27
PIXSELL
VOYO logo

Probudio se na vrijeme

Božo Starčević, naš najbolji hrvač, osvojio je jaki zagrebački turnir četvrti put zaredom. U kategoriji do 82 kilograma u finalu je bio bolji od Bjelorusa Viktora Sasunovskog.

Božo čije se nesretno polufinale iz Rija i dalje pamti (poraz nakon čudnih sudačkih odluka i peto mjesto) nije dobro krenuo u meč. Izgubio je glatko prvu rundu, ali se nošen podrškom više od 3000 navijača trgnuo, dva puta rušio Bjelorusa i na koncu pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

03.02.2018., Zagreb - Dom sportova, Dvorana II. UWW Zagreb Open Grand Prix 2018. Borba Bozo Starcevic, Viktar Sasunouski. Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Pobijedio sam čovjeka koji je u ovoj kategoriji bio svjetski viceprvak. Odličan je borac, dobro se poznajemo. Na svjetskoj razini možda nisam imao sreće, izgubio sam taj neslavni polufinale u Riju, ali na Zagreb Openu, jednom od najjačih svjetskih turnira, opet sam zlatni", izjavio je nakon pobjede Starčević.

'Trentak nepažnje koštao me naslova'

Još jedan hrvatski borac našao se u finalu - Dominik Etlinger borio se za zlato u kategoriji do 77 kilograma. I bio je vrlu blizu pobjede. Protiv Kazbeka Kilova dobio je prvu rundu rezultatom 5-0, ali se potpuno opustio u drugoj i protivnik je to iskoristio, došao do preokreta i na koncu do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutak nepažnje koštao me naslova. Ali bolje sad nego na europskom ili svjetskom prvenstvu. Zadovoljan sam jer sam se prvi put natjecao u ovoj kategoriji, nakon što sam prešao sa 66 kilograma na 77."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo