BESMISLENA UTAKMICA: / Bolje da su se naši vaterpolisti naspavali!

Image
Foto: AFP

U igri mačke i miša, Hrvatska je u 3. kolu vaterpolskog EP-a nadigrala Maltu rezultatom 22-2.

14.1.2016.
10:51
AFP
VOYO logo

Hrvatski vaterpolistima bolje bi bilo da su četvrtak ujutro se mogli mirno naspavati ili barem odraditi trening na kojem bi uvježbavali neke taktičke varijante, jer bi Maltežani imali problema i s hrvatskim drugoligašima. Takva utakmica u 9.30 ujutro nije bila nikome potrebna. U beogradskoj Areni je bilo 30-ak gledatelja, a Hrvatska je igrala u drugoj brzini. Toliko o ideji LEN-a o širenju Europskog prvenstva s 12 na 16 reprezentacija. Jednostavno nedostaje kvalitete...

Najviše smo žalili vratara Marka Bijača, koji se dosađivao na golu vjerojatno kao nikad u seniorskoj karijeri. Prvu četvrtinu je završio bez ijedne obrane. Jedini šut u okvir gola, lob Gabarrette u zadnjoj sekundi napada iz faula ga je iznenadio, a siroti Maltežani u ostalim situacijama su izgubili loptu u napadu ili su je bacali s istekom napada u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon prve četvrtine bilo je 7:1, na poluvremenu je prednost narasla na 12:2, a da su Sukno i društvo željeli, bez problema su mogli juriti najveću pobjedu u povijesti naše reprezentacije na EP-ima (26-2 protiv Austrije iz 1995.). No, to ne bi bilo sportski prema sirotim Maltežanima kojima je sa sirenom za kraj druge četvrtine Petković zabio gol sa svoje polovice bazena.

Nakon petominutnog odmora Hrvatska je nastavila u ležernom ritmu puniti mrežu nedoraslom suparniku, a u strijelce se samo nisu upisali Maro Joković i Boris Pavlović. Potonji nije ni šutirao, a Joković je zato asistirao za čak šest naših golova. Najviše su zabili Sandro Sukno i Andro Bušlje - po četiri gola, a po tri gola su upisali Bukić i Šetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u osmini finala (subota, 20.15 sati) igra protiv trećeplasirane momčadi iz skupine A, a to će gotovo sigurno biti Nizozemska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo