ZA MJESEC DANA /

Poznato tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Za parišku vizu izborili su se i Zlatko Kumrić (-100kg) i Katarina Krišto (-63k). Bit će to premijera na Igrama za oboje

26.6.2024.
18:16
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna džudo federacija (IJF) i službeno je ovog tjedna potvrdila olimpijske norme za Pariz, a među je njima i rekordnih pet hrvatskih natjecatelja, no ipak će samo njih troje imati pravo nastupa s obzirom na to da po kategoriji može biti samo jedan nacionalni predstavnik.

Image
NIKAD NIJE KASNO /

Hrvatska stolnotenisačica (44) izborila Olimpijske igre, to će joj biti prvi nastup

Image
NIKAD NIJE KASNO /

Hrvatska stolnotenisačica (44) izborila Olimpijske igre, to će joj biti prvi nastup

Hrvatsku predvodi svjetski broj 1, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja Barbara Matić (-70kg) kojoj će ovo biti treće olimpijske igre. Na svojim trećim Igrama Barbara Matić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja u Parizu, a pridružit će joj se i Giovanni Cernogoraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

06.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Giovanni Cernogoraz osvojio zlatnu medalju u trapu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

„Otići samo na Olimpijske igre već je veliki uspjeh, a Hrvatska ovaj ciklus ima čak rekordnih pet natjecatelja, žao mi je što svi ne možemo biti zajedno. Puno smo svi radili, pokazali da se možemo nositi s najjačim državama. Iznimna čast i velika odgovornost je što nosim zastavu. U Pariz idem spremna, kao i inače, a ne bi htjela prognozirati rezultat. Igre su opet na starom kontinentu, prvi put borit ću se pred obitelji što mi je jako važno. Borba po borba i nadam se da nikoga neću razočarati“, poručila je Matić.

Za parišku vizu izborili su se i Zlatko Kumrić (-100kg) i Katarina Krišto (-63k). Bit će to premijera na Igrama za oboje. Krišto u Francusku putuje kao 12. na listi kvalificiranih s 3673 boda na svjetskoj rang ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Težak rad uvijek se isplati, naravno treba nekad i sportske sreće, ali treba biti uporan i discipliniran. Ovo su moje prve Igre, uzbuđena sam, ali naravno koncentrirana na turnir. Vežu me lijepe uspomene za grad, nadam se da će ovog ljeta biti jednako dobro u Parizu“, kazala je 22-godišnja Krišto, finalistica Grand Slama u Parizu.

Na svoje prve Igre 30-godišnji Splićanin Kumrić će kao 24. rangirani natjecatelj na svijetu.

„Preponosan sam. Za to smo radili sve ove godine, san svakog sportaša. Tamo ne idemo na izlet, treba pokazati što možemo, konkurencija je iznimno jaka, ali dat ću sve od sebe“, kazao je Kumrić.

Uz troje odabranih kvalificirale su se Lara Cvjetko (-70kg) i u kategoriji do -63kg Iva Oberan. Nadomak Igara ostala je Ana Viktorija Puljiz (-52) koja je ostala kao prva ispod crte za odlazak u Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo