Kostelić teško optužio skijašku organizaciju! Pogledajte zašto!

20.11.2012.
12:15
VOYO logo

U razgovoru za švicarski Blick Online, Kostelić se dotaknuo ozljeda koje se redaju u Svjetskom kupu iz godine u godinu, a sve je počelo pričom o Beatu Feuzu, švicarskom skijašu, koji se ozlijedio krajem prošle sezone. I takav ozlijeđen se borio za naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, ali je ipak posustao u borbi s Hirscherom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Feuz obavio operaciju lijevog koljena (čišćenje meniskusa), pa se potom dodatno ozlijedio tijekom priprema za novu sezonu, zbog čega nije niti nastupio na premijeri, na veleslalomu u Söldenu.

"Nažalost, Feuz je još jedan sjajan skijaš koji je postao žrtva FIS-a (op.a. Međunarodnog skijaškog saveza)", rekao je na startu 74-godišnji Kostelić i precizirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo, postao je žrtva jednog čovjeka, Bernharda Russija. On je možda jako dobar čovjek, ali često ne radi tako dobre stvari za skijanje. Radi jako loše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Russi je, inače, nekadašnji uspješni skijaš, a danas u FIS-u radi kao tehnički direktor za dizajniranje spustaških staza, odnosno najodgovornija je osoba za to kako će izgledati pojedine spustaške staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Feuz je nastavio ono što se dogodilo mom Ivici, ali i Bodeu Milleru. Bilo je još drugih skijaša koji su mnogo teže nastradali i ovdje govorimo o bitnim stvarima, o zaštiti života skijaša. Kada bi se suvislije napravile staze, kada bi se smanjivao rizik, onda bi se mnoge ove ozljede izbjegle. Treba raditi u smjeru zaštite skijaša i pokušaju osiguravanja spusta što manje rizičnog po život, a taj čovjek to ne radi", rekao je Ante.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo