TUŽNA VIJEST / U 49. godini iznenada preminuo prvi hrvatski gimnastički olimpijac od samostalnosti

Image
Foto: Facebook: HGS

Umro Aleksej Demjanov, sportaš koji je predstavljao Hrvatsku u Atlanti 1996.

10.8.2021.
13:40
Facebook: HGS
VOYO logo

Tužna vijest. U 49. godini preminuo je Aleksej Demjanov, prvi hrvatski gimnastički olimpijac od samostalnosti, čovjek koji je postavljao temelje i utirao put današnjoj sjajnoj generaciji naših gimnastičara i trenera. Demjanov je preminuo u ruskom gradu Čerkesku u kojem je i rođen 9. prosinca 1973.

Image
TUŽNA VIJEST: /

Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

Image
TUŽNA VIJEST: /

Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

'Hrvatskoj je donio prva svjetska finala'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook profilu Hrvatskog gimnastičarskog saveza objavljena je tužna vijest:

"Hrvatska gimnastička obitelj ostala je bez svog prvog gimnastičkog olimpijca. Demjanov je kao već vrhunski vježbač u Hrvatsku došao 1993. godine i to zahvaljujući velikom gimnastičkom entuzijastu i znalcu, Nenadu Solaru koji je tada bio izbornik hrvatske reprezentacije. Već 1995. godine Demjanov je na svom prvom Svjetskom prvenstvu u Sabaeu izborio nastup na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.", navodi se u objavi u kojoj se još ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj sjajni višebojac, ali prije svega specijalist za karike, ali i preču i ruče, Hrvatskoj je donio prva svjetska finala (Lausanne 1997. - 7. mjesto na karikama), europska (Bröndby 1996. - 8. mjesto na ručama i 9. u višeboju), bio je pobjednik Univerzijade 1995. u Fukuoki (karike) i srebrni na Siciliji 1997. (karike), ali i osvajač niza medalja na Svjetskim i Europskim kupovima. I to u vrijeme jednog od najvećih karikaša svih vremena, Talijana Jurya Chechia koji je svojedobno za hrvatskog reprezentativca rekao “jedini čovjek kojeg se bojim je Aleksej Demjanov”! Aleksej Demjanov i njegovi treneri Aleksandar Chernov i Nenad Solar napravili su prve korake hrvatske gimnastike koja se proteklih 15-ak godina vinula u najveće visine. Oni su postavljali temelje, učili generacije novih gimnastičara, a danas vrhunskih hrvatskih trenera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo