Play ponuda

TUŽNA VIJEST / U 49. godini iznenada preminuo prvi hrvatski gimnastički olimpijac od samostalnosti

Image
Foto: Facebook: HGS

Umro Aleksej Demjanov, sportaš koji je predstavljao Hrvatsku u Atlanti 1996.

10.8.2021.
13:40
Facebook: HGS
Play ponuda

Tužna vijest. U 49. godini preminuo je Aleksej Demjanov, prvi hrvatski gimnastički olimpijac od samostalnosti, čovjek koji je postavljao temelje i utirao put današnjoj sjajnoj generaciji naših gimnastičara i trenera. Demjanov je preminuo u ruskom gradu Čerkesku u kojem je i rođen 9. prosinca 1973.

Image
TUŽNA VIJEST: /

Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

Image
TUŽNA VIJEST: /

Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

'Hrvatskoj je donio prva svjetska finala'

Na Facebook profilu Hrvatskog gimnastičarskog saveza objavljena je tužna vijest:

"Hrvatska gimnastička obitelj ostala je bez svog prvog gimnastičkog olimpijca. Demjanov je kao već vrhunski vježbač u Hrvatsku došao 1993. godine i to zahvaljujući velikom gimnastičkom entuzijastu i znalcu, Nenadu Solaru koji je tada bio izbornik hrvatske reprezentacije. Već 1995. godine Demjanov je na svom prvom Svjetskom prvenstvu u Sabaeu izborio nastup na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.", navodi se u objavi u kojoj se još ističe:

"Ovaj sjajni višebojac, ali prije svega specijalist za karike, ali i preču i ruče, Hrvatskoj je donio prva svjetska finala (Lausanne 1997. - 7. mjesto na karikama), europska (Bröndby 1996. - 8. mjesto na ručama i 9. u višeboju), bio je pobjednik Univerzijade 1995. u Fukuoki (karike) i srebrni na Siciliji 1997. (karike), ali i osvajač niza medalja na Svjetskim i Europskim kupovima. I to u vrijeme jednog od najvećih karikaša svih vremena, Talijana Jurya Chechia koji je svojedobno za hrvatskog reprezentativca rekao “jedini čovjek kojeg se bojim je Aleksej Demjanov”! Aleksej Demjanov i njegovi treneri Aleksandar Chernov i Nenad Solar napravili su prve korake hrvatske gimnastike koja se proteklih 15-ak godina vinula u najveće visine. Oni su postavljali temelje, učili generacije novih gimnastičara, a danas vrhunskih hrvatskih trenera".

Play ponuda
Play ponuda