Ruska zvijezda pohvalila Zagrepčane: 'Petardom' u finale

Hokejaši Medveščaka plasirali su se u finale turnira u švicarskoj Biasci 5:1 pobjedom nad Sary Arkom iz Kazahstana. U subotu u 19.

23.8.2013.
19:19
VOYO logo

Ugledni turniri postali su Medveščakova realnost, prije par godina, Zagrepčani bi ovakvo natjecanje mogli pratiti samo preko interneta, a sada su bez problema odjurili do finala.

Suparnik u polufinalu bila je Sary Arka, momčad koja je bila 1. regularnom dijelu ruskog VHL-a (druge lige), da bi u doigravanju izgubila u finalu. Dakle, kvalitetom nisu ništa slabiji od donjeg doma KHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Medveščaka nisu imali šanse, već nakon prve trećine je bilo 3:0 (Cheechoo, Montador, Jessiman), da bi u drugoj dionici zabili Koren i Popovich. Počasni gol Kazahstanaca zabio je Lebedev.

Navijače Medveščaka mogu veseliti i riječi ruske hokejaške legende Maksima Afinogenova. Igrač koji je 10 godina igrao u NHL-u je u razgovoru za khl.hr pohvalio Zagrepčane i najavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će biti dobri u ligi. Igraju sa srcem, snažni su klizači, bore se cijelu utakmicu. Neke od igrača poznajem od ranije, igrali smo zajedno ili sam igrao protiv njih. Mislim da će im biti teško igrati u KHL-u, ali sam siguran da će biti konkurentni. 'Preživjet' će i mogu napraviti neki dobar rezultat, ti hokejaši igraju dobar hokej", kazao je 33-godišnji napadač Vitjaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo