A GDJE JE ZAGREB?! / Sljeme izostavljeno iz revolucionarnog plana!

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Po uzoru na tenis i golf, sportove koji imaju četiri turnira u sezoni koji su važniji i bogatiji od svih ostalih, i Svjetski kup u alpskom skijanju mogao bi dobiti svoje Grand Slam utrke.

20.1.2016.
19:50
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Ideja nije nova, ali se ponovno o njoj vrlo ozbiljno raspravlja uoči nastupa skijaša na legendarnom natjecanju u Kitzbühelu, koji bi bio jedna od utrka na popisu najvažnijih. Uz legendarni Streif, na popisu bi se našle utrke u Wengenu, a ovisno o tome hoće li se skijaški Grand Slam sastojati od četiri ili pet natjecanja, u konkurenciju ulaze Beaver Creek, Bormio i Garmisch-Partenkirchen.

Kitzbühel plaća najbolje

Ideja je da se na spomenutim utrkama dijele udvostručeni bodovi, te da one budu i nagradnim fondom najbogatije. Zasad se po novcu koji dijeli natjecateljima najviše izdvaja Kitzbühel, gdje je ovogodišnji ukupni nagradni fond 645.000 eura, a pobjednici subotnjeg spusta i nedjeljnog slaloma, u kojima se dijeli po 190.000 eura, osvojit će 70.300 eura svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, svaki tenisač i tenisačica koji se probiju u 4. kolo ovogodišnjeg Australian Opena zaradit će 200.000 australskih dolara, što je oko 125.500 eura. Pobjednik i pobjednica Australian Opena će zaraditi po 3,8 milijuna australskih dolara, odnosno 2,38 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči natjecanja skijaša u Kitzbühelu, Norvežanin Aksel Lund Svindal vodeći je po zaradi u ovogodišnjem Svjetskom kupu s 372.154,80 švicarskih franaka, što je oko 340.000 eura. U konkurenciji skijašica najviše je u ovoj sezoni zaradila Amerikanka Lindsey Vonn. Njezin je utržak od nagrada za plasmane u Svjetskom kupu u ovoj sezoni 268.899,38 švicarskih franaka, odnosno oko 245.650 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike