NEHUMANI UVJETI U AUSTRALIJI / 'Organizatore nije briga i tako će biti sve dok netko ne umre na terenu'

Image
Foto: AP

Kanađanin Frank Dancevic, koji je kolabirao tijekom susreta 1. kola Australian Opena, kritizirao je organizatore prvog Grand Slam turnira sezone što tjeraju tenisače da igraju u nehumanim uvjetima.

14.1.2014.
12:10
AP
VOYO logo

MELBOURNE - Kanađanin FrankDancevic, koji je kolabirao tijekom susreta 1. kola Australian Opena, kritizirao je organizatore prvog Grand Slam turnira sezone što tjeraju tenisače da igraju u nehumanim uvjetima, pri temperaturama koje su prelazile 40 Celzijevih stupnjeva.

Dancevic je kolabirao u drugom setu i bio je oko minutu u nesvjestici. Uspio je nastaviti meč, ali je izgubio od Francuza BenoîtaPairea sa 6-7, 3-6, 4-6. Danas su mečeve na tropskoj vrućini u Melbourneu predali Robin Haase, John Isner, Julian Reister te RadekStepanek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

"Čitav život igram mečeve od pet setova, a ovdje sam se onesvjestio od vrućine nakon jednog i pol seta. Ovo su nehumani uvjeti, to nije fer prema nikome, niti prema igračima, niti prema gledateljima. Mnogi se igrači žale, ali organizatore to nije briga, oni i dalje misle da je normalno igrati po toj vrućini, i tako će raditi sve dok netko ne umre na terenu", izjavio je Dancevic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo