JAVIO SE GRADONAČELNIK / Opet problemi i prepucavanja u Hajduku

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prozvao je vodstvo Hajduka zbog negativnog poslovanja, pa je čak zatražio od njih i ostavke, što su oni odbili. U svakom slučaju, financijsko stanje u splitskom klubu je opet u negativi.

27.10.2014.
8:26
VOYO logo

Splitski je gradonačelnik, pod dojmom nedavnog derbija Hajduka i Dinama u kojem je splitska momčad prosula vodstvo 2:0, pozvao na razgovor vodstvo kluba i izrazio nezadovoljstvo financijskim stanjem, odnosno poslovanjem.

"Trend poslovanja se okrenuo, više nije pozitivan kao što je bio, već negativan. Ja pratim situaciju u Hajduku iako se ne miješam. Taj dan sam ih pozvao i tražio od njih očitovanje, na neki način, a oni su to primili kao da se ja miješam, na što sam ja onda zatražio da podnesu ostavku. Oni su to, naravno, odbili. Predsjednik koji ima neto plaću 30.000 kuna ne razmišlja o tome da smanji svoju plaću u čemu ga podržava i predsjednica Nadzornog odbora, bez obzira na negativno poslovanje. Hajduk je toga dana, a i danas dužan 5 milijuna kuna komunalne naknade i 11 milijuna kuna na temelju ugovora o vraćanju kredita, što ne bi bio problem da je trend pozitivan. A i Grad je platio novu travu, time smo održali obećanje da ćemo pomoći i održavati svoju imovinu. Nitko nikad u povijesti nije toliko dao, pa onda oni moraju pružiti ruku", poručio je Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je ovo klasični populizam, on direktno proziva one koji su u vodstvu kluba, ali njih su izabrali navijači i oni su odgovorni za one koji su ih izabrali. Umjesto ovog populizma, on mora reći da se Hajduk ne može voditi na ovaj način, odnosno na koji bi se način trebao voditi. On kao vlasnik kluba (Grad Split op.nov.) trebao bi pokazati hrabrost i preuzeti stvar u svoje ruke, a ne prozivati zbog nekakve plaće od 30.000 kuna", komentirao je Joško Jeličić stanje i prepucavanja u svom bivšem klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo