'ZAŠTO SI SE PREDALA?' / Pljušte reakcije nakon nastupa 15-godišnjakinje: 'Uznemiren sam, bilo je jezivo to gledati'

Image
Foto: Profimedia

Mlada Ruskinja potom se našla u središtu skandala zbog nedopuštene supstancije

18.2.2022.
9:59
Profimedia
VOYO logo

Rusija je u ekipnom natjecanju u umjetničkom klizanju osvojila zlatnu medalju ispred SAD-a i Japana, a najveći hit bila je Kamila Valijeva.

Valijeva je 15-godišnje čudo od djeteta koja je oduševila sve na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. U dva je navrata izvela četverostruki skok što do sada nitko u povijesti Igara nije napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOMILA SE /

Kamila Valijeva (15) u nevjerici kad je shvatila što je napravila: Ovo upravo obilazi planetu

Image
SLOMILA SE /

Kamila Valijeva (15) u nevjerici kad je shvatila što je napravila: Ovo upravo obilazi planetu

Mlada Ruskinja potom se našla u središtu skandala zbog nedopuštene supstancije, točnije ruski dnevnik Kommersant precizirao je da bi identificirana tvar bila trimetazidin, koji se koristi za ublažavanje angine pektoris i zabranila ju je Svjetska antidopinška agencija 2014. godine.

Ništa od medalje

Na kraju je ostala bez medalje jer je Ana Ščerbakova osvojila u četvrtak zlatnu medalju u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu dok je ona zauzela četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valijeva je bila vodeća poslije kratkog programa, ali je veliki pritisak očito bio jači od nje te je ostavio traga na 15-godišnjakinji. Napravila je nekoliko pogrešaka i ostala bez toliko željene medalje.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora, Thomas Bach, prokomentirao je debakl ruske reprezentacije koji je pratio na televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilično sam uznemiren. Vidio sam pod kakvim pritiskom je nastupala, pogotovo što ima samo 15 godina. Gledao sam je kako se muči na ledu, pokušavala se sabrati i privesti sve kraju. Mogli se vidjeti po govoru tijela da je pod velikim stresom i da bi voljela napustiti dvoranu i ostaviti sve iza sebe", počeo je Bach.

Nije mu se svidjela podrška za Kamilu

Potom je skrenuo pažnju novinara na detalj koji je rijetko tko primijetio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam vidio kako je dočekana njena pratnja, trener i koreograf, s kakvom hladnoćom, bilo mi je to jezivo. Umjesto da pokušate pomoći, ponijeli ste se hladno i distancirano. Ako gledate govor tijela, sve postaje još gore. Sve ovo mi ne ulijeva nimalo povjerenja u Kamilinu pratnju ni u prošlosti ni u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inside The Games prenosi kako je predsjednik MOO-a svojim izjavama ciljao na Eteri Tutberidze, ženu koja se brine o karijeri 15-godišnje Valijeve. Ona je na udaru kritika zbog nehumanog načina rada s djevojkama.

Kako prenosi Eurosport, prvo što je Eteri rekla Kamili po završetku programa bilo je: "Zašto si se predala? Objasni mi zašto? Predala si se, zašto se nisi borila do kraja? Zašto?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bach je dodao kako podržava istragu u slučaju Kamile te da se nada da će istina uskoro izaći na vidjelo. Istaknuo je da neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo