OSTAO BEZ MEDALJE / Huklek pojasnio razloge bolnog poraza: 'Zeznuo me u toj akciji, on je, da tako kažem, ljigav borac'

Image

On je bio drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio priliku boriti se za olimpijsko odličje

4.8.2021.
14:02
VOYO logo

Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6-1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili. On je već je nakon minutu i pol u prvoj rundi stekao prednost od 6-0. Srbijanski reprezentativac je iz kontranapada doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda.

Image
SRBI U EUFORIJI /

'Naš borac je brutalno prebio Hrvata i donio nam novu medalju na Igrama...'

Image
SRBI U EUFORIJI /

'Naš borac je brutalno prebio Hrvata i donio nam novu medalju na Igrama...'

"To je način protivnika da krene obrambeno u borbu. Ja sam dobro krenuo, ali zeznuo me u akciji s partera gdje sam mogao lako doći do bodova, ali eto on je napravio tu bodove. Nisam dobro reagirao u parteru, tu mi je napravio još četiri boda. I na kraju, nažalost nedostižnih 6 bodova", rekao je Huklek za HRT nakon borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je taktika zavući ruku i probati raditi bodove u parteru. Pokušao sam, ali jednostavno se protivnik dosta dobro zatvorio i nisam uspio. Imao sam u drugoj rundi napad u parteru. Nažalost vrlo dobar obrambeni borac. Nisam uspio napraviti bodove u parteru i to je to. On je, da tako kažem, ljigav borac i puno iskusniji od mene, on kažnjava svaku pogrešku protivnika, a ja sam, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje", dodao je.

Huklek je bio drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio priliku boriti se za olimpijsko odličje, ali je i on, poput Bože Starčevića u Rio de Janeiru 2016., izgubio borbu za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobar uspjeh, ali medalja je medalja", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo