RASPUCANI HRVATI / Olić zabio dva, Rakitić jedan pogodak

Image

Naš napadač bio je prvo ime susreta u kojem je HSV 3-1 pobijedio Bochum. Unatoč pogotku našeg veznjaka, Schalke je na svom terenu 2-1 poražen od Stuttgarta.

14.5.2009.
5:41
VOYO logo

Ivica Olić postigao je dva pogotka, a Ivan Rakitić jedan, prvi ove sezone, u susretima 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva odigranima u srijedu.

HSV je u svojoj Nordbank Areni svladao Bochum s 3-1, te je s ovom pobjedom preskočio Borussiju Dortmund na petom mjestu. HSV sada ima tri boda više od Borussije, a za vodećim dvojcem, Wolfsburgom i Bayernom, zaostaje pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Olić opet se našao u naslovnoj ulozi s dva pogotka. Prvi puta je poentirao glavom, u 33. minuti. Aogo je izveo korner s lijeve strane, a Olić odlično skočio i precizno naciljao za vodstvo 2-0. Prije toga je Guerrero u 15. minuti lijepim pogotkom iz daljine donio HSV-u početnu prednost. U 58. minuti je Olić zabio i svoj drugi gol na utakmici, odnosno deveti ove sezone u Bundesligi. Hrvatski napadač je bio u prodoru, na trenutak ga je zaustavio Concha koji je, međutim, oklijevao s ispucavanjem. Olić je to osujetio, krenuo na loptu i iz prve neobranjivo opalio u suprotni kut vratara Fernandesa za 3-0! U 71. minuti je Freier ublažio poraz gostiju.

Olić je odigrao cijelu utakmicu za domaćine, dok je Mladen Petrić ušao u igru u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuttgart je gostujućom pobjedom u Gelsenkirchenu protiv Schalkea 2-1, ostao u utrci za naslovom prvaka. Jedini pogodak za Schalke postigao je Ivan Rakitić u 39. minuti, što je hrvatskom reprezentativcu bio prvi pogodak ove sezone u Bundesligi. Zabio je vrlo lijepi gol iz slobodnog udarca, iskosa s lijeve strane s dvadesetak metara. Prebacio je živi zid, a Jens Lehmann nije uspio paradom zaustaviti vrlo precizni udarac Rakitića.

No, gosti su ostvarili svoj cilj. Poveli su u 15. minuti, kada je Cacau fantastičnim ''rezanim'' udarcem naciljao kut Neuera, dok je za konačnih 1-2 zabio Marica u 57. minuti. Hitzlsperger je snažno opalio iz daljine, Neuer je samo odbio loptu na koju je natrčao rumunjski reprezentativac i pospremio je u mrežu. Rakitić je za domaćine odigrao cijelu utakmicu. Stuttgart za vodećim dvojcem zaostaje dva boda, a za Herthom jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su Olić i Rakitić bili strijelci, Andre Mijatović bio je tragičar Arminije, koja je u Bielefeldu izgubila od Hoffenheima s 2-0. Hrvatski branič imao je u početnom dijelu utakmice priliku dovesti domaćina u vodstvo, ali njegov solidan udarac glavom ipak nije pronašao put do mreže.

Gosti su poveli u 25. minuti, kada je Mijatović loptu prsima spustio ravno do napadača gostiju Wellingtona, koji je iskoristio taj dar i zakucao loptu u mrežu za 0-1. U 65. minuti je Mijatović dobio žuti karton, a u 82. je sudac Rafati duel u kojem su se našli Demba Ba i Mijatović u kaznenom prostoru domaćina ocijenio kao prekršaj hrvatskog braniča što je, u najmanju ruku, bila vrlo dvojbena odluka. Pokazao je Rafati Mijatoviću i drugi žuti karton, a Sejad Salihović (osmi gol u sezoni) je iz penala potvrdio pobjedu Hoffenheima, drugu u nizu, nakon što prije toga 12 kola zaredom nikoga nisu pobijedili. Arminia je na opasnom 16. mjestu i predstoji joj grčevita borba za ostanak u preostala dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica Vranješ igrao je za svoj Werder od 59. minute na gostovanju u Frankfurtu kod Eintrachta. Werder je deklasirao domaćina s 5-0, zabivši svih pet pogodaka poslije 50. minute, u kojoj je ''pocrvenio'' domaći branič Ochs.

U okršaju dva kluba koji se bore za ostanak, Borussija iz Moenchengladbacha je u gostima pobijedila Energie Cottbus, pogotkom Dantea glavnom nakon kornera u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo