SJAJNA AKCIJA / Olić u sudačkoj nadoknadi zabio Manchesteru

Image

Hrvatski je reprezentativac u posljednjim sekundama utakmice Lige prvaka zabio Manchester unitedu za pobjedu svog Bayerna 2-1.

30.3.2010.
21:00
VOYO logo

U četvrtfinalu nogometne Lige prvaka minhenski Bayern je na domaćem terenu pobijedio Manchester United 2-1, a pobjednički gol dao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Domaći nogometaši, koji su igrali bez dvojice standardnih prvotimaca, ozlijeđenog Arjena Robbena i kažnjenog Bastiana Schweinsteigera, vrlo su rano doživjeli šok, već u drugoj minuti iz prekida. Ubacio je Nani, a Wayne Rooney je neometan zabio za vodstvo Manchester Uniteda. U 16. minuti Manchester je dva puta zaprijetio u razmaku od 30 sekundi, prvo Rooney, a potom Nani, ali bez rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je u 27. minuti imao stopostotnu priliku za poravnanje, ali je promašio loptu. Šest minuta kasnije Pranjić je prizemnim udarcem s 25 metara pokušao iznenaditi Van der Sara, ali je vratar gostiju uspio ukrotiti loptu. U 38. minuti ponovno katastrofalna pogreška Bayernove obrane, slično kao kod prvog gola, i opet je Rooney bio u šansi, ali ovaj puta nije bio precizan.

U drugom poluvremenu Bayern je djelovao nešto bolje i angažiranije, ali stvorio je tek par poluprilika do posljednjih 15 minuta susreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 76. minuti domaćini su ipak uspjeli poravnati iz slobodnog udarca sa 18 metara, kojeg je izveo najbolji igrač "Bavaraca" Franck Ribery. Lopta je u živom zidu pogodila Rooneya, promijenila je smjer i odsjela u mreži.

Stoper Manchestera Nemanja Vidić je u 83. minuti nakon kornera pogodio gredu, a u 90. napadač Bayerna Gomez je pucao iz neposredne blizine, ali Van der Sar je odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Olić je iskoristio oklijevanje gostujuće obrane i u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio je pobjednički gol za Bayern.

Uz Olića, koji je odigrao cijelu utakmicu, drugi hrvatski reprezentativac u redovima Bayerna Danijel Pranjić igrao je do 89. minute. Uzvrat je 7. travnja u Manchesteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon bolji od Bordeauxa

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Lyon je u francuskom okršaju pobijedio Bordeaux 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za "lavove" postigli su Lisandro Lopez (10, 77-11m) i Michel Bastos (32), dok je strijelac za goste bio Marouane Chamakh (14). Bio je to prvi poraz Bordeauxa ove sezone u Ligi prvaka.

Slavlje Lyona pokvarili su žuti kartoni strijelca Lopeza i Sidney Govua koji zbog parnih kartona neće igrati u uzvratnom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Lyon nije nastupio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren jer nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo