BJELORUSIJA - HRVATSKA 1-3 /

Olić i Eduardo pokorili Minsk

Image

Dvama Olićevim i jednim Duduovim golom hrvatska je reprezentacija nadvladala Bjeloruse na njihovom terenu u Minsku. Čast im je spasio Kalačev u 80. minuti.

12.8.2009.
20:17
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi nakon što je u susretu šeste skupine europskih kvalifikacija u Minsku pobijedila Bjelorusiju 3:1. Pogotke za hrvatsku vrstu postigli su Olić (22, 83) i Eduardo (69), dok je strijelac za domaćine bio Kalačev (80).

Ovom pobjedom Hrvatska je ostala u igri za drugu poziciju u skupini koja vodi u dodatne kvalifikacije, a teoretski još može i do prvog mjesta kojeg trenutačno drže Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduću utakmicu Hrvatska će imati ponovno protiv Bjelorusije, 5. rujna u Zagrebu, a potom slijede gostovanja u Londonu protiv Engleske (9. rujna) i u Kazahstanu (14. listopada).

Na ljestvici skupine vode Englezi sa 21 bodom iz sedam susreta, Hrvatska ima 14 bodova, dok je na trećem mjestu Ukrajina sa 11 bodova i utakmicom manje. Bjelorusija je ostala na petoj poziciji s devet bodova, no ima utakmicu manje, a posljednja dva mjesta drže Kazahstan (3) i Andora (3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo