'Povratak korijenima' / 'Oktanski cirkus': McLaren-Honda predstavila bolid koji je obavijen narančastom bojom

Image
Foto: McLaren.com

McLaren je lani proslavio velebnu 50. obljetnicu otkad je u Formuli 1. Nova epoha u partnerstvu s Hondom ne daje rezultate, a za novu sezonu F1 div ima bolid - u narančastom

24.2.2017.
16:03
McLaren.com
VOYO logo

Loši rezultati otkad su ponovo uspostavili partnerstvo s Hondom nisu prestajali tijekom posljednjih sezona. Stoga su u McLarenu odlučili napraviti zaokret. Promjene unutar momčadi su neizbježne žele li konačno li do rezultata kakvi priliči tom velikom F1 imenu, a promjenu su spremili i u pogledu boje novog bolida.

Novi MCL32 je gotovo u potpunosti narančaste boje. Povratak je to McLarenovim korijenima s početka njihove F1 priče dugačke više od pola stoljeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su odlučili okrenuti novu stranicu govori i naziv novog bolida. Naime, McLaren je imao dugačku tradiciju naziva MP4, no od ove sezone to mijenjaju.

Momčadiz Wokinga u novu sezonu ulazi i s novim vozačkom postavom. Jenson Button se umirovio, a na njegovo mjesto dolazi Stoffel Vandoorne, koji je lani već debitirao za McLaren, i to na utrci u Bahreinu kada je mijenjao ozlijeđenog Fernanda Alosa. Osvojio je tada jedan bod, pokazavši svoj talent. Uz njega, za McLaren će voziti Alonso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McLaren je i restrukturirao menadžment unutar F1 momčadi. Međutim što se tiče rezultata, navijači se i dalje sa sjetom prisjećanju negdašnjih vremena Senne i Proste, kada je McLaren-Honda bila nepobjediva u 'oktanskom cirkusu'. Hoće li ova sezona značiti napredak u rezultatima, vrijeme će pokazati.

Bolide predstavljaju i druge momčadi, ali niti jedna nije napravila toliku dizajnersku promjenu kao McLaren-Honda. Hoće li promjena u odnosu snaga biti na stazi, saznat ćemo nakon testiranja i prvih utrka. Sezona počinje 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: McLaren.com

Izvor: McLaren.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo