Olimpijac doživio fijasko jer je jeo marihuanu!

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) izbacio je američkog džudaša Nicholasa Delpopola (23) s Olimpijskih igara u Londonu zbog pozitivnog nalaza na marihuanu, točnije kanabis.

6.8.2012.
17:05
VOYO logo

Delpopolo, koji je završio sedmi u kategoriji do 73 kilograma, prihvatio je svoje izbacivanje i objasnio kako je zabranjena supstanca dospjela u njegovo tijelo. "Moj pozitivan test uzrokovan je nehotičnom konzumacijom hrane za koju nisam shvatio da je spravljena s marihuanom neposredno prije nego što sam otputovao na Olimpijske igre", rekao je Delpopolo i dodao: "Ispričavam se Olimpijskom odboru Sjedinjenih Američkih Država, svojim momčadskim kolegama i svojim navijačima. Posramljen sam svojom pogreškom. Veselim se predstavljanju svoje zemlje u budućnosti i ponovo ću se posvetiti tomu da budem čim bolji džudaš."

Iz Olimpijskog odbora SAD-a (USOC) priopćili su da je hrana kojom je zabranjena supstanca dospjela u tijelo Delpopola bio kolačić s marihuanom. Činjenica da se kanabis nalazi na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije (WADA) potaknula je mnoge debate budući da je općeprihvaćena činjenica da ona sportašima ne donosi prednost, posebice u 'brzim' sportovima, ali dio stručnjaka smatra da bi donijela mirnoću u sportovima poput golfa ili streljaštva. Sportašima s pozitivnim nalazom na kanabis prijeti kazna do dvije godine zabrane nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo