OGROMNA ČAST ZA 16-GODIŠNJEG HRVATA: / Nominiran je za najboljeg europskog mladog sportaša

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
25.9.2019.
15:14
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Osvojio je dvije zlatne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu

Mladi hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić, koji je na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio dvije zlatne medalje na 800 i 1500 metara, izabran je među pet finalista za Nagradu Piotr Nurowski, koju će u četvrtak po deveti put tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodijeliti Europski olimpijski odbori (EOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik ovogodišnje nagrade bit će izabran na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije petero finalnih kandidata, kada će članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini. I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača, tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću mušku nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m), za Nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike