kazna od 128.310 kuna / Novi udarac za Mamića: Proglašen krivim za klevetu!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Tužbu je podnio odvjetnik Ivica Crnić, kojeg je Zdravko Mamić izvrijeđao na sudu. Izvršni predsjednik Dinama mora platiti kaznu od 128.310 kuna.

20.1.2014.
14:20
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Općinski kazneni sud u Zagrebu proglasio je Zdravka Mamića krivim za kazneno djelo protiv časti i ugleda klevetom, na štetu odvjetnika Eduarda Da Silve, Ivice Crnića.

Kažnjen je novčanom kaznom od 128.310 kuna, koje je dužan platiti u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude. U slučaju odbijanja da odbije plaćanja, bit će prisiljen platiti izrečenu kaznu putem ovlaštene institucije, a ako to bude nemoguće, sankcionirat će se radom za opće dobro, a u slučaju i da tu odredbu ne bude moguće realizirati, morat će odslužiti zatvorsku kaznu.

Sud je utvrdio da je Mamić omaložavao i naškodio Crnićevoj časti i ugledu.

Podsjetimo, na ročištu 19. ožujka prošle godine Zdravko Mamić je po ulasku počeo vrijeđati, klevetati, sramotiti i omalovažavati odvjetnika Eduarda Da Silve.

"Što mucaš, lažove? Ti si monstrum. Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin, nego običan miš i monstrum. Izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k...., kretenu”, rekao je Mamić tada Crniću.

"Tada prisutni mediji opisali su njegovo ponašanje kao divljačko. Njegovo obraćanje meni bilo je vrlo neugodno. Radilo se o prostačkom napadu za koji jednostavno nije bilo potrebe jer sam ja, kao odvjetnik Eduarda da Silve, samo radio svoj posao. Takvo što nisam doživio nikada, ni privatno ni u 40 godina profesionalne karijere", rekao je odvjetnik Crnić o incidentu.

Izvršni predsjednik Dinama priznao je na jednom od prošlih ročišta sve do jedne izrečene riječi te objasnio da mu nije bila namjera nikoga uvrijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo